TÖSHİD: Havada rekabet kampanyaları artırdı

Yurt dışında, yurt içine göre çok daha geniş bir envanter bulunduğunu belirten TÖSHİD Başkanı Mehmet Nane, avantajlı kampanyalar yapabilmenin çok daha mümkün olduğunu söyledi.

İSTANBUL- TÖSHİD Başkanı Mehmet Nane, rekabetin kampanyaları beraberinde getirdiğini belirterek, “Kampanyalar seyahat etme imkanı yaratarak, belki daha önce hiç uçmamış ya da daha az uçan misafirlerin sayısını artırıyor.” dedi.
TOBB Sivil Havacılık Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mehmet Nane, Türkiye’nin dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarındaTn biri olduğunu söyledi.
Nane, özellikle yazın mevsimsel ziyaretçi trafiği yoğunlaşsa da son yıllarda kültürel, sağlık ve eğitim amaçlı ziyaretlerin giderek arttığını söyledi. Nane, bu nedenle ziyaretçi trafiğinin mevsimsel olmaktan çıkıp 12 aya yayılmaya başladığına dikkati çekerek, bunun hava yoluyla seyahati de artırdığını belirtti.
2022’de transit geçişler dahil 182,2 milyon olan hava limanını kullanan yolcu sayısının, geçen yılın sonu itibarıyla 214,2 milyona çıktığını söyleyen Nane, havacılık sektöründeki paydaşlar olarak trafik hacmindeki bu artışa büyük yatırımlarla destek olunduğunu ve büyümeye katkı sağlamaya devam ettiklerini anlattı.
Nane, 2019’da Türkiye’deki hava yolu şirketlerinin toplam filo büyüklüğü 546 uçak iken 2023’te 668 uçağa ulaştığını bildirdi. Aynı zamanda hava yollarının devam eden uçak siparişlerinin de bulunduğunu anımsatan Nane, yatırımlarda hız kesmeden sektöre katkı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.
“Türkiye’ye yönelik yabancı ziyaretçi talebi görüyoruz” Mehmet Nane, bazı hava yolu şirketlerinin son dönemde özellikle “1 avro/dolar artı vergi” fiyatıyla uçak bileti satıp kampanyalar düzenlediğini patırlatarak şöyle konuştu:
“Amaç elbette misafirlerimize seyahat edebilecekleri fırsatlar yaratabilmek. Söz konusu kampanyalar, seyahat etme imkanı yaratarak, belki daha önce hiç uçmamış ya da daha az uçan misafirlerin sayısını artırıyor. Bununla birlikte, sektörde rekabet de yaratarak daha fazla ve çarpıcı kampanya yapılmasına vesile oluyor. Kampanyalar, seyahat etmek için fırsatlar oluşturuyor. Bu fırsatları mümkün olduğunca desteklemeye devam edeceğiz.”
Yurt dışında, yurt içine göre çok daha geniş bir envanter bulunduğunu belirten Nane, bu nedenle avantajlı kampanyalar yapabilmenin çok daha mümkün olduğunu söyledi.

Nane, misafirler tarafından da özellikle yurt dışına yönelik kampanyaların beklendiğini belirterek, “Kampanya dönemlerinde hava yolu şirketlerinin internet siteleri ve mobil uygulamalarında yoğun trafik oluşuyor. Misafirler, kampanyalarla ilgili pozitif yorumlarda bulunuyor.” Deri.

Manşetler

IATA, Venezuela’dan uçuş izinlerini geri vermesini istedi
11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!