BODRUM - Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Komisyonu 2019'da başlattığı ve küresel salgın nedeniyle ara verdiği personel eğitimlerine yeniden başladı.
Eğitimler, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Birimi'nin koordinasyonu ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'nden Figan Erozan’ın sunumu eşliğinde gerçekleşti. Ayrıca eğitim kapsamında belediye personeline; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kitapçığı dağıtılması, eğitimde aktarımı yapılan yasal mevzuatlar bölümünün daha kapsayıcı olması açısından da önemli bir etken oldu.
Öte yandan, Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu eylem planı kapsamında; yılda 2 kez düzenlenen Kadın Buluşmasının 3'üncüsü; 19 Ağustos 2021 tarihinde saat 14.00'de Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Toplantıda, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın 8 Mart 2020 tarihinde imzaladığı CEMR'in (Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı) gereklerinden biri olan Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) süreci değerlendirilecek.
Manşetler
Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor
Müziğin ustaları '' Ustalara Saygı'' konseriyle anılacak!
Alanya Taşatan'da kar da mahsur kalan araçlar kurtarıldı
ETİK, TÜROFED: Turizm yasaklarla değil, rekabetle büyür
2025’te doğal afetler faturası 260 milyar dolara ulaştı
Çin’de sınır aşırı seyahatler 2025’te yüzde 14,2 arttı