TOKİ'den dere yatağında konut satışı

TOKİ, depremin vurduğu Adana’da dere yatağında yer alan araziyi konut alanı olarak satışa çıkardı

ADANA- TOKİ, depremin vurduğu Adana’da dere yatağında yer alan araziyi konut alanı olarak satışa çıkardı. Araziye 32 metre yüksekliğinde bina yapılabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 44 kentteki 670 kamu arazisini satışa çıkardı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre deprem felaketinin vurduğu kentler arasında yer alan Adana’nın Çukurova ilçesindeki dere yatağında bulunan yaklaşık 21 bin metrekare büyüklüğündeki arsanın konut alanı olarak satışa çıkarıldığı ifade edildi. Araziye 31 buçuk metre yüksekliğinde konut yapılabileceği de belirtildi.

İBADETHANE ALANI OLARAK BİLİNEN ARAZİ DE SATIŞA ÇIKARILIYOR

Bitlis’te ise kentsel sit alanında kaldığı belirtilen üç taşınmaz, Çanakkale’de kıyı kenar çizgisinde bulunan bir arazi, Ordu’nun Akkuş ilçesinde de 13 ormanlık alan satışa çıkarıldı. Muş Merkez’de imar planlarına park, yol, resmi kurum alanı olarak işlenen beş ve ibadethane alanı olarak belirlenen bir arazi de satışa çıkarılan yerler arasında yer alıyor.

Turizm merkezi olan Muğla’nın Bodrum ilçesinde arkeolojik sit alanı olan iki arazi konut alanı olarak satılacak. Açık artırma, 24-25-26 Temmuz'da Bakanlık konferans salonu ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. Alıcılar, arsalara yüzde 40 peşinat ve 24 ay vadeyle sahip olabilecek. Ayrıca arsalar, KDV'den muaf şekilde satılacak. Peşin ödemelerde ise alıcılara yüzde 20 indirim imkânı tanınacak. Öte yandan kamu kuruluşu olan İller Bankası da 27 Temmuz’da 9 kentte bulunan 27 arsanın satılacağını açıkladı. İller Bankası’nın satacağı arazilerin altısı turizm merkezi olan Muğla’nın Bodrum, Milas ve Ula ilçesinde yer alıyor. Muğla’da satışa çıkarılan arazilerinin bir kısmının da yeşil alan olduğu görüldü.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı