Ticaret Bakanlığı ‘sanal fuar’ yapacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüsle mücadele edilen bu dönemde sanal fuar çalışması olduğunu belirterek, “Belki fabrikaların da sanal ortamda ziyaret imkanıyla tanıtımını sağlayacağız” dedi.

ANKARA- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüsle mücadele edilen bu dönemde sanal fuar çalışması olduğunu belirterek, “Belki fabrikaların da sanal ortamda ziyaret imkanıyla tanıtımını sağlayacağız” dedi.

Pekcan, pandeminin tekstil, hazır giyim, deri, halı sektörleri üzerinde etkilerini değerlendirmek ve sektörün görüş ve önerilerini dinlemek amacıyla tekstil, hazır giyim, deri, halı sektörlerinin ihracatçı birlik başkanları ile video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi. Temassız ticaretle ihracatın devam ettiğini anlatan Pekcan, gümrük personelinin de en az sağlık personeli kadar fedakarca 7 gün 24 saat riskli ortamlarda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye’nin pandemiden sonraki sürece çok iyi hazırlanması gerektiğini vurgulayan Pekcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu süreçte daha önce yapmak isteyip de gerçekleştiremediğimiz altyapımızı hazırlayabiliriz, lojistik merkezleriyle ilgili çalışmalarımızı tamamlamamız lazım. Türk Ticaret Merkezleri, sektörel anlamda desteklerle ilgili yapmamız gereken çalışmalar var.

Bunun yanı sıra İhracat Genel Müdürlüğümüzün sanal fuarlarla ilgili bir çalışması var. Sanal fuarlar, B2B toplantılar ve sanal ticaret heyetleriyle ihracatçılarımıza yeni fırsatlar yeni imkanlar sağlayabiliriz. Belki fabrikalarınızın da sanal ortamda ziyaret imkanıyla tanıtımını sağlayacağız. Türkiye Tanıtım Grubunu da aktifleştirebiliriz. Bunların bir kısmını şimdi yapabileceğimiz gibi bir kısmını da pandemi süreci geçer geçmez atacağımız adımlar diye sınıflandırmalıyız.”

CNR FUARCILIK: FUARCILIKTA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, sosyal medyada konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı