THY'nin ‘Sonbahar Promosyonu’ acenteleri vurdu

KURAP: Üyemiz seyahat acentelerine onlarca rezervasyon iptali geliyor. İş kaybının yannda büyük bir prestij kaybıyla da karşı karşıyayız

İSTANBUL- Kurumsal Acenteler Platformu – KURAP, THY'ni.n ekonomi sınıfta % 20 ve business sınıfta % 30 indirim olarak uygulamaya koyacağı Sonbahar Promosyonuna acentelerin dahil edilmeyişine tepki gösterdi.


KURAP yönetimini adına Moris Turizm. A.Ş. Başkanı Moris Kohen tarafından yapılan açıklamada “Türk Hava Yollarının dün yayınladığı, sadece web sitesi ve mobil uygulamasında geçerli Sonbahar promosyonunu büyük şaşkınlıkla duymuş bulunuyoruz’ denildi.



KURAP’ın açıklaması şöyle:
“THY’nin yayınladığı Sonbahar Promosyonu’nda bildiğiniz gibi ekonomi sınıfta % 20 ve business sınıfta % 30 indirim olarak tasarlanmış bu promosyona acenteler dahil edilmemiştir.

Özellikle business yolcuların tamamına yakını seyahat acenteleri ile çalışırken, THY’nin her ortamda iş ortaklarım dediği seyahat acentelerini bu promosyonun dışında tutması nasıl açıklanabilir

İPTALLER GELİYOR
Dünden beri Kurumsal Acenteler Platformu - KURAP üyesi seyahat acentelerimize onlarca rezervasyon iptali gelmektedir. İş kaybının yanı sıra büyük bir prestij kaybıyla da karşı karşıyayız.

GÜVEN KAYBINA UĞRADIK
Promosyonun kısa süreli ve kısıtlı koltuk için geçerli olması kesinlikle olayın vehametini azaltmaz. Bir bilet için dahi olsa yıllarca servis verdiğimiz müşterilerimizin nezdinde güven kaybına uğramaktayız.

THY İŞ ORTAĞI ACENTELERİ KORUMALIDIR
Milli Hava Yolumuzun bu yanlışından derhal dönmesini ve bu promosyona yanı sıra gelecekteki tüm promosyonlarına ‘’iş ortağım’’ dediği seyahat acentelerini de dahil etmesini talep ediyoruz.”

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı