ESKİŞEHİR - Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Onur Sürmeli, THY’nin Eskişehir - İstanbul seferlerinin iptal edilmesine gün içerisinde karşılıklı seferlerinin olmamasının yol açtığını söyledi. Sürmeli, "ESİAD olarak sorunun çözümünü Eskişehir-İstanbul seferlerinin aynı gün içerisinde karşılıklı hale getirilerek yeniden başlamasında görüyoruz.” diye konuştu.
THY’nin Eskişehir - İstanbul, İstanbul - Eskişehir uçak seferlerinin iptal edilmesine ilişkin yapılan açıklamada yolcu sayısının yetersiz olması öne sürmesine Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Onur Sürmeli’den cevap geldi. Uçak seferlerinin gün içinde karşılıklı olmamasından dolayı vatandaşların havayolu ulaşımını tercih etmediğini belirten Sürmeli, "İptal gerekçesi olarak öne sürülen yolcu sayısının düşük olmasının asıl nedeni gün içinde karşılıklı seferlerin bulunmamasıdır. Sabah saatlerinde İstanbul’a giden Eskişehirli vatandaşların aynı gün içerisinde Eskişehir’e hava yoluyla dönme imkânının bulunmaması hava yolu ulaşımının tercih edilmemesinde en önemli nedendir. Eskişehirli Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) olarak sorunun çözümünü Eskişehir-İstanbul seferlerinin aynı gün içerisinde karşılıklı hale getirilerek yeniden başlamasında görüyoruz ” dedi.
Eskişehir'in, Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olduğunu Eskişehir ile olan ilişkileri nedeniyle birçok iş adamı, sanayici ve yönetici kente gelip gitmekte olduğunu ifade eden Sürmeli, “Bu nedenle havayolu ulaşımının önemi bir kat daha artmaktadır. Daha önce de belirttiğimiz gibi seferlerin gün içerisinde karşılıklı hale getirilmesi hava yolu ulaşımını kullanılabilir hale getirerek yolcu sayısının artmasına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır ” diye konuştu.
Manşetler
Özbekistan, Amerikalıların vizesiz seyahatine izin verdi
Erkekler neden hostes olmak istemiyor?
Verona'daki "Juliet'in Evi"ndeki balkon turistleri çekiyor
Oscar Ödülleri'nin yeni yayın haklarını YouTube aldı
Yerel halk, kayak merkezini açmak için harekete geçti
Hilton, Marbella'yı ultra lüks bir destinasyon olarak hedefliyor
Fare yüzünden 254 KLM yolcusu uçakta mahsur kaldı
2025'te milyarlar kaybettiler: İşte kazançlı çıkan tek Türk
Milyarderlerin göçtüğü dünyanın servet lokasyonları
Kuzey Amerika’dan İGA'ya ilk düzenli uçuş başladı