THY'den bomba zarar açıklandı: 17.3 milyar TL

THY, vergi beyannamesinde şirketin 2020 yılında 45 milyar TL satış yaptığı, döviz kuru hareketlerinden ise 41 milyar TL kambiyo zararı yazdığı görüldü.

İSTANBUL - THY, vergi dairesine sunduğu 2020 yılı geçici vergi beyannamesinde 17.3 milyar TL zarar bildirdi. Vergi beyannamesinde şirketin 2020 yılında 45 milyar TL satış yaptığı, döviz kuru hareketlerinden ise 41 milyar TL kambiyo zararı yazdığı görüldü.

VERGİ BEYANNAMESİ VE BORSA TUTARLARI FARKLI

THY’nin vergi beyannamesindeki kar/zarar ile Borsa İstanbul’a açıkladığı bilançodaki tutarlar birbirinden epey farklı olabiliyor. Bunda bilanço hesaplama tekniği etkili oluyor.

Halka açık şirketler hesaplamaları yaparken farklı mevzuatlara göre davranıyor. Örneğin vergi dairesine gönderdiği tablolarda vergi kanunlarına göre davranıyorlar. Bu çerçevede açıklanan kar/zarara; ‘mali kar/zarar’ deniyor. Aynı şirket KAP’a gönderdiği açıklamalarda ise bu tabloları Sermaye Piyasası Kanunu’na göre düzenliyor.

Bu kanun ile kendisine tanınan bazı muafiyetler olduğundan sonuç farklı çıkıyor

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı