THY Vaziani'ye neden indi?

Tiflis Havaalanı'na yaklaşık 20 kilometre mesafedeki kullanılmayan Vaziani üssüne inen uçakta bulunan yolcular, havalanından ayrıldı.

TİFLİS - Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Tiflis seferini yapan ve henüz belirlenemeyen bir nedenle Tiflis Havaalanı'na yaklaşık 20 kilometre mesafedeki kullanılmayan Vaziani üssüne inen uçakta bulunan yolcular, havalanından ayrıldı.



Yerel saatle 16.30'da Tiflis uluslararası havalimanına inmesi beklenen TK 1382 sefer sayılı Kastamonu uçağı, şu anda kullanılmayan Vaziani askeri üssü pistine sorunsuz iniş yaptı. Uçakta bulunan 64 yolcu, özel bir şirketten kiralanan yolcu otobüsleriyle alınarak havaalanına getirildi.
Uçaktan indikten sonra Tiflis Havalimanına getirilen yolcular, bagajlarıyla birlikte normal şekilde çıkış yaparak limandan ayrıldı.
Yolcular, uçakta herhangi bir panik ya da telaş yaşanmadığını, uçuşun normal geçtiğini, yanlış yere indiklerini ancak inişten sonra anladıklarını anlattı. Yolcular, etrafında hiçbir tesis ya da yerleşim yeri bulunmayan pistte uzun süre beklediklerini, uçağın yanına ilk olarak bir ambulansla askerlerin geldiğini söyledi.
Yetkililer, çok sayıda Gürcü ve yabancı yolcusu olduğu belirtilen uçağın pilotları ve yolcuların kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Havalimanındaki THY yetkileri de olay konusunda açıklama yapmadı.
Rusya ile Gürcistan arasında Ağustos ayında çıkan savaşta bombalanan üssün pistinin değil, yakınlardaki askeri tesislerin zarar gördüğü belirtiliyor. Hasarsız görünen pistin çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Pist yakınındaki üs kapısında nöbet tutan askerler, uçağın iniş yapt ığını gördükten sonra uçağın yanına geldiklerini aktardı.
Havanın kararması nedeniyle bu akşam kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki eski askeri üssün pistinde bekletilecek uçağın, yarın havalimanını n yönlendirmesiyle bulunduğu yerden kalkış yaparak Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri