THY, uçuş ekiplerinin yatı harcırahlarını kaldırdı

THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı ve Uçuş İşletme Başkanlığı tarafından yapılan ortak duyuruyla personele tebliğ edilen karar, "Covid-19 tedbirleri süresince yatı oteli kısıtlamaları" başlığıyla yayınlandı.

İSTANBUL-Türk Hava Yolları, yeni koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uçuş ekiplerine yönelik flaş bir karar aldı. Personelin yatı harcırahları kaldırıldı.

THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı ve Uçuş İşletme Başkanlığı tarafından yapılan ortak duyuruyla personele tebliğ edilen karar, "Covid-19 tedbirleri süresince yatı oteli kısıtlamaları" başlığıyla yayınlandı.

Uçuş ekiplerinin yatı süresince otelden kesinlikle çıkmamaları gerektiği ve bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanacağı ifade edildi. 

Personelin yatı süresince yiyecek-içecek hizmetlerinin oda servisi aracılığıyla karşılanacağı ve bu nedenle harcırahların kaldırıldığı belirtildi.

İşte uçuş ekiplerine tebliğ edilen o kural metni:

"Uçuş ve Kabin Ekiplerimiz,

COVID-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında bazı ülkelerin Sivil Havacılık Otoriteleri tarafindan alınan kararlar doğrultusunda, yatı görevi uygulayacak ekip üyelerinin yatı süresince otel odasından kesinlikle dışarı çıkmamaları gerekmektedir. Bu kurala uygun hareket edilmemesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır.

Bu kapsamda yatı görevi uygulanacak ve odalarından çıkmayacak ekip üyeleri için üç öğün yemek hizmeti oda servisi olarak verilecek olup, yatı harcırahları ilgili hizmet alım süresince ödenmeyecektir.

Bu tür kısıtlama ve tedbirlerin uygulanacağı istasyonla ilgili bilgilendirmeler NOTAM paketi, HAT Bilgi Formu ya da İstasyon Bilgi Sistemi (IBS) içerisinde yer almaktadır.

Bilgi edinmeniz ve gereği hususunu rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz."

Manşetler

Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!