KOPENHAG- İstanbul Kopenhag seferini yapan TK 1783 nolu THY uçağının kaçırılacağına dair yapılan ihbar asılsız çıktı. Norveçli bir gazetecinin Kopenhag Polisini arayarak, Norveç’ten yayın yapan bir internet sitesinde THY uçağına eylem yapılacağını yazdığını belirterek ayrıntılı bilgi istemesi Kopenhag Havaalanı Polisini harekete geçirdi.
Gazetecinin THY uçağının kaçırılacağını öne sürmesi üzerine, alarma geçen Kopenhag'ın Kastrup Havaalanı polisleri, saat 12.10'da alana inmesi beklenen uçağın 12.50'de geçikmeli olarak iniş yapması üzerine alana iner inmez önce açığa çektiler. Polisler kaptan pilotla konuşup, uçakta şüpheli bir durum olup olmadığını sordular. Kaptan pilotun şüpheli bir durum olmadığını söylemesi üzerine körüğe çekilen uçağa binen polisler pilotla konuştan sonra uçaktan ayrıldılar.
Kopenhag Emniyet Müdürlüğünden Mads Firlings, "Bir şahsın Norveçli bir gazeteciye attığı mail üzerine söz konusu gazeteci bizi arayıp durumu bildirdi. Biz de ihbarı ciddiye alarak hemen harekete geçtik. Uçakta şüpheli bir durum olduğu bildirilmişti. Ama kaptan pilotla yaptığımız görüşmede şüpheli bir durum olmadığını öğrendik Uçakta yaptığımız incelemeden sonra yolcular normal inişlerini gerçekleştirdiler ve uçak normal İstanbul seferini gerçekleştirdi" dedi. Havalanı Basın Sözcüsü Lars Lembke, yolculara profesyonel görevliler tarafından psikolojik yardım edilmek istendiğini ancak yolcuların buna ihtiyaç duymadıklarını söyledi. THY yetkilileri, anormal bir durum olmadığını sadece asılsız bir ihbar yüzünden İstanbul seferinin yarım saat geciktiğini söylediler. Kopenhag'a geliş numarası TK 1783 olan THY uçağı 1784 uçuş numarası ile İstanbul'a hareket etti.
Manşetler
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'
Valilik sokak köpekleri için mayıs sonuna kadar süre verdi
Balkon bahçeciliği eğitimi ile balkonlar renkleniyor
Maceranın ön saflarında yer alan yeni nesil kadınlar
Norveç'i kasıp kavuran Paskalya suç dalgası:Påskekrim
Issız bir adada mahsur kalma fikri çok zor!
Yeni dünyaya hazırlık: Değişen güç odakları
Rallide Yeni Sezon Marmaris'te Açıldı