THY uçağı saldırı anında kalktı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Mogadişu’da bulunan uçağı, havalimanına bomba yüklü iki araçla yapılan saldırı sırasında kalkış yaptı

İSTANBUL - Türk Hava Yolları'nın (THY) Mogadişu’da bulunan uçağı, havalimanına yapılan saldırı sırasında kalkış yaptı. Saldırıda THY uçağında herhangi bir hasar meydana gelmediği öğrenildi. Somali'nin başkenti Mogadişu'daki uluslararası havalimanına bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlendi. THY'nin Mogadişu-Cibuti-İstanbul seferini yapacak TK689 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağı da Mogadişu'da bulunuyordu. Kalkış için hazırlık yapan uçak, olayların yaşandığı sırada sorunsuz şekilde havalandı. Cibuti'ye hareket eden uçak daha sonra İstanbul seferine devam etti.

UÇAK DOĞRU İSTANBUL'A YOLA ÇIKTI
THY'den yapılan açıklamada, “Bugün Mogadişu'da olayların yaşandığı sırada Türk Hava Yolları'nın TK689 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçağı havalimanından sorunsuz bir şekilde ayrılarak Cibuti'ye hareket etmiştir. Cibuti'den yolcuları aldıktan sonra yine sorunsuz bir şekilde İstanbul'a tarifeli seferine devam etmiştir.” denildi.
 

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?