İSTANBUL - Covid-19 pandemisi nedeniyle tasarruf tedbirlerini hayata geçirmek zorunda kalan Türk Hava Yolları'ndan eğitim borcu olan pilotlara müjdeli haber geldi.
Eğiitim borcu olan pilotlara yönelik daha önce yapılan duyuruda, geri ödeme kesintisinin 2021 yılında net ücretin %25’i ile sınırlandırılacağı ifade edilmişti.
THY İstihdam Başkanlığı tarafından yapılan yeni bir duyuruyla eğitim borcu bulunan pilotlara adeta müjdeli haber verildi.
Alınan kararla birlikte 2021 yılının ilk 6 ayında yapılacak kesinti oranı yüzde 25'ten yüzde 10'a düşüldü.
İşte THY İstihdam Başkanlığı tarafından yapılan o açıklama:
"Yapılan değerlendirmeler neticesinde 2021 yılının ilk 6 ayında bu oranın %10 olarak revize edilmesine karar verilmiştir.
Bu kararla, eğitim borcu geri ödeme kesintisi net ücretinin %10’u üzerinde kalan çalışanlarımız için, 2021 yılının ilk 6 ayında eğitim borcu geri ödeme kesintileri aylık net ücretin %10’u ile sınırlı kalacak ve eksik yapılan kesinti sonraki ödemelere dahil edilecek olup daha önce iletilmiş olan diğer hususlarda bir değişiklik bulunmamaktadır."
"GELİN BU YANLIŞTAN DÖNÜN"
AirportHaber yazarlarından Serdar Başağaoğlu geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı "Çin İşkencesi" başlıklı yazısında eğitim ücreti borçlarıyla ilgili kesintileri gündeme getirmişti. Başağaoğlu, "Yapılan kesintiler doğrultusunda alınan maaş ortada. Bir de bunun 1/4 ü gittiğinde ele geçecek para da ortada.... Her noktayı en ince ayrıntısına kadar düşünen üst yönetim, bu noktayı mı gözden kaçırdı? Hiç sanmıyorum. Gelin bu yanlıştan dönün ve süre kısıtlamasını, pandemi sonrasına erteleyin" ifadelerini kullanmıştı
Manşetler
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL