THY pass iddiasını yalanladı

THY Basın Müşaviri Ali Genç: İş akdi feshedilen bazı kabin görevlilerinin ‘parayla bilet alarak kendi imkanları ile döndüğü' iddiaları doğru deil.

İSTANBUL- THY, 3 kişinin personele verilen pas biletli yolcu statüsünde geldiğini söyleyerek iddiaları yalanladı.Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, iş akdi feshedilen bazı kabin görevlilerinin ‘parayla bilet alarak kendi imkanları ile döndüğü' iddialarının doğru olmadığını söyledi. Genç, uçuş sırasında iş akdi feshedilen ayrı ayrı uçaklarda ki 3 personelin pas biletle yolcu olarak getirildiğini belirtti. Konuyla ilgili Hava-İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, "Belge topluyorduk bu ana kadar yapılan uygunsuzlukları ve THY yönetiminin uçuş emniyetini gerçekten riskse atan işlemleri ile ilgili cumhuriyet savcılığına bunların da içinde olduğu şekliyle pazartesi günü bu uçuşların suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

PAS OLARAK GETİRMEK SUÇ

Seul uçuşunda kabin görevlisinin dönebilmek için para topladığı iddialarını duymadığını belirten Yağcı, şöyle konuştu: "Buradaki arkadaşlar şirketin pas görevi ile gelmiyor. Çünkü artık şirketin personeli değil. Yolcu pozisyonuna düşüyorlar ama yolcu da bilet alıp uçmak zorunda. Çünkü bedavaya uçuramaz. Burada bir karışıklık var. Yolcular para toplamış, oradaki ekip para toplamış, bu arkadaşın bilet parasını ödemiş diye bazı yorumlar var ama biz bu arkadaşlarla yüz yüze görüşmediğimiz için bilmiyoruz. Bu personeli de pas olarak getirmeniz suç işleminin göstergesidir."
 

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?