İSTANBUL- THY Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendiğini açıkladı. 25 Şubat 2009 tarihinde Tk 1951 sefer sayılı İstanbul-Amsterdam uçağının inişi sırasında meydana gelen kazada 4 mürettebattan olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmiştir.
Kazada kokpit ekibinden Hasan Tahsin Arısan, Murat Sezer, Olgay Özgür ile kabin ekibinden Ulvi Murat Eskin yaşamını yitirmiştir.
Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Hollanda makamlarının tesliminden sonra özel bir seferle Türkiye"ye getirilecektir. Seferin ne zaman düzenleneceği daha sonra bildirilecektir.
Türk Hava Yolları tarafından kazada hayatını kaybeden mürettebat ve yolcularımızın yakınlarına ilk etapda 50 bin Avro, hastanede yatarak tedavi görenler için ise 5 bin ila 10 bin Avro ödeme yapılacaktır. Bu konuda ilgililer Aile Destek Hattının +90 800 219 80 35 nolu telefonundan bilgi alabilirler.
Yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü yaşayan Türk Hava Yolları ailesi olarak kazada yaşamını yitiren mürettebatımıza ve yolcularımıza Allah"tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri