ALANYA- Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, dün gerçekleştirilen encümen toplantısında, Corendon Havayolları’nın Gazipaşa Havalimanı’na yaptığı inişi değerlendirdi.
“Bundan sonra buraya inmek isteyen firmalar belli prosedürleri yerine getirdikleri anda rahatlıkla iniş kalkış yapabilecekler” diyen Sipahioğlu, “Havalimanının statüsü değil inecek uçakların performansı önemli. Bakarsınız aynı model uçakların bazısı inebilir bazısı inemeyebilir. Ümidimiz, gelecek yıllarda iniş kalkış sayısı daha da artar” dedi. Sipahioğlu, önceki gün yapılan uçuşla Gazipaşa halkının heyecanına birlikte tanık olduklarını, bundan Anamur’un da büyük heyecan duyduğunu ifade etti.
‘GÖZÜMÜZ THY’NİN SEFERİNDE’
Sipahioğlu, “Alanya halkı olarak bu motivasyonla şehrin menfaatine olan işleri el ele vererek gönül rahatlığı ile yaparız diye ümit ediyorum. İş artık ticari bir boyut kazandı. İnşallah yurtdışındaki tüm pazarlarda Gazipaşa daha fazla tercih edilir. 23 Mayıs’tan sonra Öger’in haftada 6 uçuşu var. Haziran’da Borajet haftada üç gün uçacak. Anadolu Jet’in yanı sıra Türk Hava Yolları’nın da iniş yapmasını bekliyoruz. Eğer Türk Hava Yolları Gazipaşa’ya sefer koyarsa bu bölge turizmi açısından büyük kazanımlar elde edecektir” dedi.
Manşetler
Bodrum’da koşu turizmi: Yarı maratona 23 ülkeden sporcu
ITF 2026’da 17 bin ziyaretçi, 9 bin 405 B2B
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni