THY, Empire State’e kondu

THY, dünyanın en ünlü ofis binalarından New York’ta 102 katlı Empire State Building’in 75’inci katında 550 metrekarelik bir ofis kiraladı.

NEW YORK- THY, dünyanın en ünlü ofis binalarından biri olarak kabul edilen New York"ta 102 katlı Empire State Building"in 75"inci katında 550 metrekarelik bir ofis kiraladı. New York Observer gazetesindeki haberde, “New York uçuşlarını artıran şirketin, şehrin en ünlü gökdelenine konması şaşırtıcı değil” yorumu yapıldı.
Türk Hava Yolları (THY), New York ve İstanbul arasındaki uçuşlarını yüzde 30 oranında artırdıktan birkaç ay sonra, 102 katlı Empire State Building"in 75"inci katında bir ofis tuttu. THY"nin dünyanın en ünlü ofis binalarından biri olan Empire State Building gökdelenindeki ofisi 550 metrekare. THY, gökdelendeki yeni ofisiyle birlikte aynı binada ofisi bulunan Alitalia, Air China ve Lufthansa gibi rakiplerine de komşu oldu. Son yıllarda, 550 milyon dolarlık bir yenileme sürecinden geçen binanın diğer kiracıları arasında İnsan Hakları İzleme Örgütü de yer alıyor. New York Observer gazetesindeki haberde, “New York uçuşlarını artıran şirketin, şehrin en ünlü gökdelenine konması şaşırtıcı değil” yorumu yapıldı. ABD"li emlak şirketi W&H Properties"den Fred Posniak da haberde, “Uluslararası havayolu şirketlerinin Empire State Building"de yer alması mantıklı bir hareket. Uluslararası kitlelere ulaşmaya çalışıyorlar ve bu kitle dünyanın en ünlü ofis binasıyla örtüşüyor” dedi.

FT: THY hisse satışına hazırlanıyor

FINANCIAL Times, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı"nın elindeki yüzde 49.12"lik THY payının satışı için hazırlık yaptığını haberinde duyurdu. Haberde şu ifadelere yer verildi: “Hisse satışı için yetki isteyen kurumlar tekliflerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı"na bildirecek. İdare, geçen ay kısa listeyi açıklamış ve listede Citigroup, Credit Agricole, Goldman Sachs, HSBC, Unicredit ve UBS"e yer vermişti. ÖİB"nin elinde halen yüzde 49 pay var. Bu hisselerin piyasa değeri yaklaşık 1.6 milyar dolar.”

Ocak"ta 2.1 milyon yolcu taşıdı

THY"NİN yolcu sayısı, Ocak 2010 döneminde 2 milyon iken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 6.3 artışla 2.1 milyona çıktı. Dış hatlarda Business Class ve dıştan dışa transit yolcu sayılarında da Ocak 2010 dönemine kıyasla sırasıyla yüzde 23.2 ve yüzde 4 artış sağlandı. Yolcu doluluk oranı 1.5 puan azalışla yüzde 67.3 oldu. Arzedilen koltuk kilometre Ocak 2010 döneminde 4.9 milyarken, 2011 yılının aynı döneminde yüzde 13.4 artarak 5.5 milyarı buldu.

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri