THY Bingöl’ü önemsemeli!

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, Bingöllülerin mağdur edildiğini belirterek, “THY Bingöl’ü önemsemeli” dedi.

BİNGÖL - Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, Bingöllülerin mağdur edildiğini belirterek, “Türk Hava Yolları Bingöl’ü biraz olsun önemsemeli” dedi.
Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, Bingöl’deki uçak problemlerine ilişkin yazılı, açıklamasında “03 Ağustos 2017 Perşembe günüAtatürk Havaalanından Bingöl’e 14:30 da hareket etmesi gereken uçak arıza nedeniyle 15 dakika sonra havalandı. Daha sonra arızanın tekrarlanması nedeniyle Ankara’ya zorunlu iniş yaptı. 3 saat 55 dakika onarımdan sonra Bingöl’e hareket etti. Bingöl de uçağın gelişini bekleyen İstanbul, İzmir ve özellikle yurt dışına gitmek de olan yolcular çoluk çocuklarıyla mağduriyet yaşarken Bingöl Havaalanı yetkilileri, çalışanları inanılmaz sıkıntı yaşadı. Vatandaşların haklı tepkilerine maruz kaldıkları için çözümsüzlük içinde onların mağduriyetlerine çözüm arayıp durdular. Ve başardılar” dedi.

Karaaslan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bir havaalanına iniyorsunuz ve bagajınız gelmemiş. Nedeni; uçağın küçük oluşu ve bagajların uçaktan indirilişi ve hatta havanın sıcak olmasından dolayı yakıtın yarısının boşaltılması… Bu o an bulunduğu havaalanının değil, uçağın bağlı olduğu şirketin sorumluğundadır.Biz STK Temsilcileri olarak; yolcu haklarının bu kadar göz göre göre çiğnenmesi sanırım bizim sessiz kabullenişimizden olmalı düşüncesindeyiz. Diğer illere havalanan uçakların standartlara uygun, lüks uçaklar olduğunu gördükçe ve bu uçaklarla bizzat bizler bağlantılı uçuş yaparken, bunu düşünmeden geçemiyoruz. Haftanın en az bir gününde defalarca tekrarlanan bu durumun kamuoyuna taşınması gerekliliğini gördük. Bizler vatandaşlarımızın bize ilettiği sorunlar doğrultusunda; İstanbul’a giden Bingöl yolcularının büyük bir kısmının yoğun talebinden dolayı Sabiha Gökçen Havaalanına da sefer konulmasını,Uçak bilet ücretlerinin çok yüksek olduğundan dolayı aşağı çekilmesini,Rekabetin artmasından dolayı standartların daha iyi olacağı düşüncesiyle diğer şirketlerin de açılmasını,Daha yeni ve lüks uçakların Bingöl’e yollanmasını talep ediyoruz.”
 

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?