THY Başkanı Aycı'nın gizli denetimi

TAV Havalimanları tarafından Atatürk Havalimanı Ali Sürmen Konferans Salonu’nda brifing alan Aycı, önceki akşam yaptığı denetimi anlattı:

İSTANBUL- THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, tebdil-i kıyafetle Atatürk Havalimanı’nı denetledi. TAV Havalimanları tarafından Atatürk Havalimanı Ali Sürmen Konferans Salonu’nda brifing alan Aycı, önceki akşam yaptığı denetimi şöyle anlattı:

“Göreve diğer adım olan Ahmet ile başladım. Uçak içi temizliğinde görevlendirildim. Masaları silmeye başladığımda ‘posta başı’ yanıma gelip, ‘Bak Ahmet abi bu şekilde masa silersen yakında bel fıtığı olursun’ diye beni ikaz etti. Posta başının tarifine göre sol elimle masanın bir kenarına destek verip silme işlemini öyle yapmam gerekiyormuş. Bu şekilde çalışırken posta başı’ndan ikinci uyarı geldi, ‘Bak Ahmet abi bu şekilde tek tek çalışırsan işimiz bitmez. Masanın üstündeki üç adet tutacakları bir elinle kaldırıp diğer elinle boydan boya silmen gerekiyor, uçağı ancak bu şekilde yetiştiririz.’ Silme işi bitince süpürge işini verdiler. Aşağıda bulunan Skylife dergilerini yukarıya çıkarmamız gerektiğini söylediler. Yanımda yardımcım vardı. O da benim gibi tebdili kıyafet giymişti. Dergileri kucağıma alıp yukarıya çıkmak için merdivenlere yöneldiğimde yardımcım ile gözgöze geldik. Temizlik görevimiz bitince posta başı yaşımı sordu ben de kendisine ‘44 yaşındayım’ deyince bana, ‘Maşallah yaşına rağmen iyi çalışıyorsun Ahmet Abi’ dedi. İşimi iyi yaptığım için mutlu olmuştum.”

PROTOKOLDEKI TEMIZLIKÇI!

Tam bu sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu VIP Salonu’ndan Muğla’ya gideceği için protokol gereği aprondaki yerini alan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı temizlikçi kıyafetiyle bu görevi yerine getirdi.

Başbakan Davutoğlu, THY Başkanı Aycı’yı karşısında yeşil yelekli görünce, “Hayrola İlker Bey” diye manalı bir soru sordu. İlker Aycı’da kendisine sadece “Görevdeyiz Sayın Başbakanım” diye cevap verdi.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?