THY, Arapları İstanbul’a çekecek

THY, Balkanlardan Ortadoğu’ya Ramazanda azalan yolcu trafiğini canlandırmak için yeni projeleri hayata geçirdi.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları (THY), Ramazan ayının ilk 25 gününde Balkanlar, Avrupa ve Ortadoğu’da normal sezona göre yüzde 15 oranında azalan yolcu trafiğini hareketlendirmek için “Ramadan in İstanbul, İstanbul’da Ramazan” projesine tam destek veriyor. Yeni Mesaj’a konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Körfez Ülkelerinin (Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Umman) halkları Ramazan ayını yurtdışında geçiriyor. Genellikle de Mısır ve Malezya’ya gidiyorlar. Kendilerine bu yıl İstanbul’u alternatif olarak sunduk” dedi.
Arap turistlerin Ramazanda tarihi eserler ve ikram nedeniyle İstanbul’u tercih ettiklerini dile getiren Kotil, Karadeniz gibi bölgelerin payının yüzde 5 olduğunu belirtti.

Yolcu sayısı artacak
Kotil, “Ramadan in İstanbul, İstanbul’da Ramazan” projesine çok önem verdiklerini ve bilet fiyatlarında yüzde 40’a varan indirim yaptıklarını dile getirerek, yolcu artış hızlarının yüzde 20 olduğunu belirtti. Transfer yolcu artış hızı oranlarının ise yüzde 47 olduğunu açıklayan Kotil, “THY olarak bu organizasyonlarda daha çok kişi gelsin diye indirim yapıyoruz. Çok heyecanlı bir proje ve bu etkinlik kapsamında İstanbul’un güzellikleri sunulacak” diye konuştu. THY, Arap turistleri İstanbul’a çekmek için 1.5 milyon dolar bütçeli tanıtım atağına start verdi. İngilizce ve Arapça hazırlanan reklâm filmleri Körfez ülkelerindeki önde gelen TV kanallarında gösteriliyor.

THY A380 almayacak
Öte yandan, ABD, Çin, Singapur gibi uzun mesafeli destinasyonların Ramazan ayından etkilenmediğine işaret eden Kotil, “Bu hatlarda işadamı taşıyoruz. Bu nedenle etkilenmiyor” dedi. Ramazan’da iç hatlarda 94 ve 99 TL’ye satışa sunulan biletlerin birçok güzergâhta bittiğini hatırlatmamız üzerine de Kotil, bilet fiyatlarını yolcuların belirlediğini ifade etti. THY’nin yakın gelecekte Airbus’ın iki katlı dev jumbo jeti A380 alıp almayacağı konusunda ise Kotil, bu uçağı düşünmediklerini söyledi. Kotil, A380’i neden düşünmedikleri konusunda yorum yapmadı.

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'