THY, ABD'de hedef büyüttü

THYGenel Müdürü Temel Kotil,Amerika'da ciddi yatırım yapmak istediklerini, Boston, Houston, Florida gibi bölgelerde yeni hatların açmaya çalıştıklarını söyledi.

NEW YORK- Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları olarak Amerika'da ciddi yatırım yapmak istediklerini, Boston, Houston, Florida gibi bölgelerde yeni hatların açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.THY Genel Müdürü Kotil, bir süredir Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu(TADF) Başkanı Ali Çınar ve TADF yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. TADF Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Güney New Jersey ve Philadelphia'da toplanan 2600 imzalı dilekçe mektubunu, Kotil'e sundu. Türk nüfusunun bu bölgede çok ciddi şekilde büyüdüğünü belirten Durmuş, "Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Philadelphia'ya uçuş hattı açmasını istiyoruz" dedi.

Bölgedeki Türk vatandaşlarının New York'ta bulunan JFK Havaalanı'nda gidiş ve gelişte büyük sıkıntı yaşadıkları dile getirildi. Kotil'e diğer büyük havayolları firmalarının Philadelphia hattına önem verdiği hatırlatıldı. THY Genel Müdürü Kotil böyle bir isteğin yazılı ve düzenli imza kampanyası şeklinde yapılmasının bir ilk olduğunu belirterek, TADF heyetine teşekkür ederek, "Bu talebi değerlendireceğiz" dedi. Türk Hava Yolları'nın Amerika'da ciddi yatırım yapmak için çalıştığını belirten Kotil, Boston, Houston, Florida gibi bölgelerde hat açılması için de çalıştıklarını belirtti. Kotil, Türk Hava Yolları'nın dünyanın en iyi havayolları liginde olduğunu dile getirerek, Türk Amerikan toplumunun desteği ve güveninin önemini vurguladı.
 

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını