İSTANBUL- THY böylece var olan Airbus filosuna A330-300'leri de ekleyerek orta menzil uçuş ağını genişletmiş oldu.
Türk Hava Yolları yedi tane Airbus A330-300 almak üzere anlaşma imzaladı. Anlaşma Haziran 2009'da, Le Bourget Air Show'da imzalanan mutabakat muhtırasındaki siparişleri kesinleştirmiş oldu. Eylül 2010'da teslim edilecek uçak Rolls Royce motorları ile güçlendirilecek.
İki sınıf konfigürasyonunda 289 kişilik A330, yüksek kapasiteli orta menzilli uçuşlarda kullanılacak.
Türk Hava Yolları, 1985 yılından beri Airbus uçakları kullanıyor ve bugün filosunda 67 Airbus uçağı yer alıyor: Beş A310, 46 A320 ailesi uçağı, yedi A330 ve dokuz A340. Böulece havayolu ilk A330-300 siparişini vermiş oldu.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin "Filomuzda bulunan A330 uçaklarının düşük operasyon maliyetleri ve konforlu kabinlerinden son derece iyi sonuçlar aldık. Büyüme hedefimize en verimli şekilde ulaşmak için, A330 siparişimizi yinelemek bizim için mantıklı bir seçimdi."
Airbus CEO'su John Leahy "Türk Hava Yolları'nın sınıfının maliyet açısından en verimli uçağı olan Airbus A330 ile filosunu genişletmeye karar vermesinden dolayı mutluyuz. Türk Hava Yolları ile uzun süreli bir ortaklığımız var ve büyüme planlarını desteklemeye devam etmeyi umuyoruz."
Airbus uçaklarının eşsiz kokpit ve operasyonel ortak kullanım özellikleri sayesinde havayolu şirketleri, aynı pilot, kabin memuro ve bakım mühendislerini kullanabiliyor ve böylece operasyonlarında daha esnek olma imkanına sahip olurken maliyetleri de düşürmüş oluyor.
Gerçek anlamda geniş gövdeli bir uçak olan A330-300 müşterilerin istekleri doğrultusunda değişik koltuk ve sınıf konfigürasyonlarında kullanılabiliyor.
Tam yolcu kapasitesi ile 5650nm/10.500 km menzile sahip olan A330-300 orta ve uzatılmış menzilli uçuşlarda yüksek verimlilik sağlıyor ve menzil/maliyet oranında denge sağlıyor.
A330-300, 300'e yakın yolcu taşıyan orta menzilli uçuşlarda uzun menzil konforunu sağlayan tek uçak olmaya devam ediyor.
Çift motorlu A 330, bugün uçan geniş gövdeli uçaklar arasında en yaygın kullanılan uçaklardan bir tanesi.
Airbus bu uçak için 1000'in üzerinde sipariş aldı ve bugün 600'ün üzerinde A330 79 havayolu filosunda uçuşlarına devam ediyor.
Tüm filo 14 milyondan fazla uçuş saati kaydetti ve dünya üzerinde 300'e yakın destinasyonda hizmet veriyor.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri