THTC Başkanı ile Trabzon’a Sağlık Müzesi geliyor

Türkiye Sağlık turizmi Konseyi THTC Başkanı Dr.Köksal Holoğlu, Trabzon’a olan minnet borcunu doğduğu binayı Sağlık Müzesi yaparak ödüyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
TRABZON-
Türkiye Sağlık turizmi Konseyi –THTC Başkanı Dr.Köksal Holoğlu, Trabzon’a olan minnet borcunu doğduğu binayı Sağlık Müzesi yaparak ödüyor. Atatürk’ün Türk Ocağı olarak açılışını yaptığı, bir iddiaya göre vasiyetini hazırladığı boş duran Uzun Sokak üzerindeki tarihi bina Türkiye Sağlık turizmi Konseyi –THTC Başkanı ve Romatem Fizik Tedavi Merkezi Başkanı Dr.Köksal Holoğlu’nun girişimleriyle Trabzon’a çok yakışacak bir Sağlık Müzesi oluyor.

Bir süre doğmevi olarak kullanılan, son dönemde Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı ek hizmet binası olarak kullanıldıktan sonra boş kalan bina gerçek kimliğine kavuşuyor..

HERKES CESARET VE DESTEK VERDİ
Son yıllarda Türkiye’de sağlık turizminin gelişmesi ve Doğu Karadeniz’in kurulan hastanelerle ve üniversitelerle önemli bir sağlık merkezi haline gelmesi üzerine Dr.Köksal Holoğlu, doğduğu kentin sağlık geçmişini anlatan müze kurulmasına öncü oluyor.
Dr.Köksal Holoğlu binanın Sağlık Müzesi olması için Sağlık İl Müdürü Dr Hakan Usta’ya ve çalışma arkadaşı Dr Erdem Şen’in katkılarının büyük olduğunu söyledi. Dr.Holoğlu, ayrıca kendisine cesaretlendirerek binanın Sağlık İl Müdürlüğü envanterinde kalmasını sağlayan eski il müdürü kıymetli arkadaşım Dr Fatih Niyazoğlu’nun da gayret gösterdiğini belirtti.

DR. KÖKSAL HOLOĞLU, AYNı BINADA DOĞDU
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de “her zaman yanınınızda olacağız”şeklindeki destek sözünün önemli olduğunu anlatan Dr. Köksal Holoğlu
“Yıllardır büyük emeklerle biriktirdiğimiz koleksiyonumuz bir müze olarak burada hayat bulacak… Müzeler şehrine dönen Trabzon’a bir müze daha katmanın heyecanıyla çalışıyoruz. Bu bina 17.08.1968 tarihinde dünyaya geldiğim yerdir. Köksal adımı da burda görev yapan Manisalı bir hekim verde” dedi.

Manşetler

2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı
Mayısta 2,5 gün izin al 16 gün tatil yap
Zanzibar'ın sadece yetişkinlere yönelik villa oteli
Türk dünyası ezgileri Antalya'da yankılanacak!
Almanya'dan sonra İngiltere'de turizmde durgunluk yaşıyor
Lufthansa 'kabin bagajı olmayan bir bilet seçeneği sunuyor.
Booking.com'da dolandırıcılık, turist sokakta yattı
Savaş, havayolları tarihinin en büyük krizine yol açabilir
Golfün yıldızları Antalya'da buluşacak
Antalya turizminde lüksün yeni merkezi açıldı