Thai Airways maliyeti azaltmak için 42 uçağı satıyor, işçi çıkarıyor

Thai Airways’te yeniden yapılandırmayı yürüten Piyasvasti Amranand, satılan uçakların eski olduğunu ve enerji verimli olmadığını söyledi.

BANGKOK - Thai Airways Yeniden Yapılandırma Komitesi Başkanı Piyasvasti Amranand, havayolunun filoyu küçültme ve maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak 42 uçak satacağını ve işgücünün yaklaşık üçte birini azaltacağını söyledi. Covid 19 salgını başlamadan çok önce zor durumda olan havayolu, iflas korumalı bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyor.

Çalışmayı yürüten Piyasvasti Amranand, satılan uçakların eski olduğunu ve enerji verimli olmadığını söyledi. Kiralanan 16 uçağın ise iade edileceğini söyledi. Satıştan sonra, havayolunun filosunda dört tipte 58 uçağı olacak.

AVRUPA’YA YENİ UÇUŞLAR PLANLIYOR
Thai Airways 2012'den beri neredeyse her yıl para kaybettiği bildirildi. Piyasvasti, havayolunun planlarına , seyahatler düzeldikçe önümüzdeki birkaç ay içinde özellikle Avrupa'dan daha fazla uçuş eklemeyi planladığını söyledi. Tayland hükümeti aşılı turistler için ülkeyi karantinasız seyahat için yeniden açtı

KREDİ ANLAŞMALARI YAPIYOR
Piyasvasti, Thai Airways'in Aralık 2022'ye kadar işçi sayısını 21.300'den 14.500'e indireceğini söyledi. Nakit akışına yardımcı olmak için havayolunun önümüzdeki yıl finans kuruluşlarıyla 25 milyar baht (749,18 milyon $) tutarında bir kredi anlaşması imzalayacağını ve hükümetle 25 milyar baht ek için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Havayolu, giderleri düşürdükten sonra bir önceki yılın aynı döneminde 28 milyar baht zarardan Haziran ayında sona eren altı ayda 11,1 milyar baht (332,63 milyon $) kar elde etti.

(1$ = 33.3700 baht)

Manşetler

FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"
Hidrojenle çalışan Viking Astrea, denize indirildi