TGA turizm sektöründen 6 ayda 1.55 milyar lira topladı

Turizm sektöründen alınan vergilerle finanse edilen Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) için toplanan miktar bu yılın ilk 6 ayında yüzde 129 artış gösterdi.

ANKARA -Turizm sektöründen alınan vergilerle finanse edilen Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) için toplanan miktar bu yılın ilk 6 ayında yüzde 129 artış gösterdi.

Turizmdatabank’ın Hazine’den derlediği verilere göre, 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde, otellerden konaklama vergisi olarak yaklaşık 3,1 milyar TL vergi tahakkuk etti.

Bu dönemde ödenen vergi de yaklaşık 2,6 milyar TL oldu. Bu dönemde en çok konaklama vergisi İstanbul ve Antalya’dan alınırken onları; Ankara, Muğla, İzmir, Bursa ve Nevşehir izledi.

Turizm Geliştirme Ajansı TGA’nın turizm sektöründen aldığı Turizm Payı miktarı 2024 yılı 6 aylık dönemde yüzde 129 artarak 1,55 milyar TL oldu.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı