Tercia Realidad, İstanbul'da

Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Konserleri kapsamında, 19 Ekim Çarşamba akşamı “Tercia Realidad Topluluğu”nu ağırlayacak.

İSTANBUL- Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Konserleri kapsamında, 19 Ekim Çarşamba akşamı “Tercia Realidad Topluluğu”nu ağırlayacak. Konserde, kristal sesli İngiliz soprano Julia Doyle, Jorge Jimenez yönetimindeki Tercia Realidad Topluluğu ile Handel şarkıları söyleyecek.
Finansbank’ın ana sponsorluğunda Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen Albert Long Hall Konserleri’nin Sonbahar 2011 sezonu, Tercia Realidad Topluluğu’nun “Handel’in Sonsuz Zerafeti” konseri ile devam ediyor. Topluluk, 19 Ekim Çarşamba akşamı Jorge Jimenez yönetiminde, Julia Doyle’un kristal sesi ve Yoshi Kazama’nın orgu eşliğinde Handel bestelerine hayat verecek.
Tercia Realidad Topluluğu, ünlü besteci Handel’in “Alcina”, “Tornami a vagheggiar”, “Org Konçertosu HWV 295”, “Cuckoo and Nightingale”, “Entrée de Songes Funestes”, “Ombre Pallide”, “Salve Regina HWV 241”, “Org Konçertosu HWV 296”, “Piangeró la sorte mia”, “Da tempesta” eserlerini seslendirecek.
19 Ekim Çarşamba akşamı, saat 19.30’da başlayacak olan konserin biletleri BÜMED‘den temin edilebilecek.

Tercia Lealidad Hakkında
Tercia Realidad, adını, Cervantes’in 16. yüzyılda ortaya attığı ve hayal dünyası ile gerçekliğin kaynaştığı bir ütopyayı tanımlayan “Tercia Naturaleza” kavramından alıyor. Topluluk, müzik dilinin eski köklerine doğru yolculuğa çıkarak, kişiliklerin, fikirlerin ve seslerin kesişimindeki dünyayı, coşkuları ve duyguları yansıtmayı amaç ediniyor. Al Ayre Español, Concerto Köln, İngiliz Barok Solistleri, Moskova Eski Müzik Akademisi, The King’s Consort, The Retrospect Ensemble, Academia Bizantina, The Orchestra of The 18th Century gibi ekiplerle düzenli olarak konserler veren Tercia Rrealidad, Avrupa’nın en seçkin bağımsız müzisyenlerinden oluşuyor.

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 15. yılında

Finansbank ana sponsorluğunda düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, 15 yıldır her Çarşamba gecesi okulun Albert Long Hall adlı tarihi binasında öğrenci, öğretim üyesi ve İstanbullu müzikseverleri biraraya getiriyor.
Albert Long Hall, eşsiz akustiği, 120 yıllık dev orgu, iki Steinway marka konser piyanosu ile hem dinleyicilerin hem de sahneye çıkan sanatçıların belleklerinde özel bir yer ediniyor.
 

Manşetler

Çin, otonom uçan taksilerin seri üretimine onay verdi
Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir
Royal Caribbean'dan 13 gemi ile 2027-2028 Karayip
Cuna del Alma mega turizm projesine direniş
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor