Temel Kotil: THY 5 yıldıza çıkıyor

THY Yönetim Zirvesi’nde Genel Müdür Temel Kotil, THY'nin bu yıl 5 yıldızlı hava yolu olarak ilan edileceğini bildirdi.

ANTALYA- Antalya’da yapılan 2013 Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Zirvesi’nde Genel Müdür Temel Kotil, THY'nin bu yıl 5 yıldızlı hava yolu olarak ilan edileceğini bildirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise "Bu yıl 250 noktaya uçmayı hedefliyoruz ve ciromuz da 10 milyar doları geçer" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 2012'deki 9 milyar dolarlık cironun yüzde 44'ünün Türkiye'de kaldığını belirtti.

THY’DE KÂRLILIK 79 YILIN ZİRVESİNDE
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçı, THY’nin 2012 yılını başarılı bir şekilde tamamladığını ve 2013 yılına odaklandığını söyledi.
Geçen yıl THY’nin yüzde 78’i aşan bir doluluk oranı yakaladığına işaret eden Topçu, 33 yeni hat açtıklarını, 9 milyar dolarlık bir ciroya ulaştıklarına dikkati çekti. Bu cironun tüm iştirakleriyle düşünüldüğünde 13 milyar dolara ulaştığını ifade eden Topçu, “Karlılığımız 79 yıllık tarihimizin en yükseğine, 1 milyar liranın üzerinde bir rakama ulaştı. 250 noktaya uçayı hedefliyoruz. Satın aldığımız büyük uçaklarla, daha uzak yerlere uçaçacağız” diye konuştu. ‘2013 Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi’ toplantısına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, “Türk Hava Yolları neredeyse geçen sene itibarıyla 9 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı ve bu cironun yüzde 44’ü tamamen Türkiye’de kalıyor. Muazzam bir katma değer demek” dedi.

 

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?