TEM İzmit geçişi süresiz ücretsiz

İzmit Kent Geçiş Projesi'nin önünü açmak amacıyla TEM Otoyolunun Körfez ilçesi ile Uzunçiftlik beldesi arasındaki bölümü süresiz olarak uzatıldı.

KOCAELİ -İzmit Kent Geçiş Projesi'nin önünü açmak amacıyla geçen yıl bir yıl süreyle ücretsiz hale getirilen TEM Otoyolunun Körfez ilçesi ile Uzunçiftlik beldesi arasındaki bölümü süresiz olarak uzatıldı.




Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu'nun geçen hafta Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonuç verdi. Yapılan görüşmelerde otoyoldaki ücretsiz geçiş uygulaması süresiz hale getirildi. Bakanlar Kurulu'nun onayını alan karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Otoyol'daki ücretsiz geçiş 20 Şubat Salı gece yarısından itibaren başlayacak.

 

Başkan Karaosmanoğlu, geçen sene D-100 İzmit Kent Geçiş Projesi'nin yapım süresince trafik akışının rahat sağlanması için TEM Otoyolu-Uzunçiftlik Körfez turnikeleri arasında kalan bölümün ücretsiz hale getirilmesi için temaslarda bulunmuştu. Ankara'da yapılan temasların sonuç vermesi ile otoyoldan geçişler bir yıldır ücretsiz yapılıyordu. İzmit Kent Geçiş Projesi'nin devam etmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yetkilileri otoyoldaki ücretsiz geçiş uygulamasının uzatılması için Ankara ile yeniden temasa geçti. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu geçtiğimiz hafta Ankara'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileriyle temaslarda bulundu.

 

Başkan Karaosmanoğlu yaptığı temaslarda D-100 İzmit Geçiş Projesi'ni ve önemini anlattı. Projenin yapımın devam ettiğini ve söz konusu çalışmanın Kocaeli için hayati önem taşıdığını kaydeden Karosmanoğlu, bu çerçevede otobandaki ücretsiz geçişinin devam etmesini talep etti. Başkan Karaosmanoğlu'nun Bakan Yıldırım ve Karayolları ile yaptığı temaslar sonuç verdi. D-100 İzmit Kent Geçiş Projesi çerçevesindeki çalışmaların D-100 Karayolunu tamamen bloke edeceği göz önüne alınarak otoyoldaki ücretiz uygulamanın uzatılmasına karar verildi. Söz konusu karar Bakanlar Kurulu'nun geçen haftaki toplantısında da görüşüldü. Karar Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. İzmit Kent Geçiş'in önünü bir kez daha açan karar 20 Şubat Çarşamba gece yarısından itibaren başlayacak.

 

Uygulamayla Körfez turnikelerinden giren araç sürücüleri, Kandıra ya da Uzunçiftlik turnikelerinden çıkışta, aynı şekilde karşı yönden gelenler de Körfez turnikelerinden çıkışta ücret ödemeyecek. Otomatik geçiş sistemi veya kartlı geçiş sistemine dahil olanlar söz konusu güzergahta eskisi gibi kartlarını okutacaklar, ancak ücret ödemeyecekler. 15 gün süreyle görevliler olası aksaklıklara karşı turnikelerde görev yapacak. Kuruçeşme turnikeleri ise bu ücretsiz uygulama kapsamında olmayacak. Bu turnikelerden giriş-çıkış yapan sürücüler ücret ödeyecek.

Manşetler

​​​​​​​Aileler mutfaklarını 'ev restoranı'na çeviriyorlar
Kızıllı, “palamut turizmi” için turistleri bekliyor
Side antik kentte yaşlı Almanlar için kültür turları başladı
Akseki'nin Çimili Keçi Peyniri Coğrafi İşaretli oldu
IIFF'nin bu yılki teması: “Sürdürülebilirlik"
Dünyanın en iyi 100 şehri içinde İstanbul yer aldı
Marsilya’da 1 Euro’ya gurme yemekler yiyebilirsiniz!
Turistik Tuz Ekspresi 10 bin ziyaretçiyi Çankırı’ya taşıdı
2026'da iş seyahatleri ve MICE nereye gidiyor?
Noel tatilinin gözdesi Antalya'ya Alman ve Rus akını