Tedavi edlen Caretta denizde

Sahilde bulunan caretta carettanın İzmir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda görevli uzmanlar tarafından tedavi edildikten sonra denize bırakıldığı bildirildi.

İZMİR - İzmir Körfezi'nde sahilde bulunan caretta carettanın, Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda görevli uzmanlar tarafından tedavi edildikten sonra denize bırakıldığı bildirildi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya gö re, Sahilevleri bölgesinde karaya vurduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı görevlileri tarafından gözetim altına alınan ve taşıdığı enfeksiyon nedeniyle ağır bir hastalık geçirdiği belirlenen "Caretta Caretta" türü kaplumbağa, uygulanan antibiyotik tedavisine yanıt vererek sağlığına kavuştu.
Bir hafta süresince tedavi gören kaplumbağaya buradaki uzmanlar ve bakıcıları tarafından "Şeker" adı verildi.
Tedavisinin ardından Urla'ya bağlı Demircili Köyü sahillerinde denize bırakılması kararlaştırılan kaplumbağa, Büyükşehir Belediye Ba şkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Taşkavak'ın nezaretinde suya bırakıldı.
Prof. Dr. Taşkavak, Şeker'in büyük olasılıkla çiftleş mek üzere kendi türünün yoğun olarak bulunduğu Yunanistan'ın Zakintos adasına gideceğini ifade etti.
Kocaoğlu ise ölmek üzereyken bulunan caretta carettanın yeniden sağlığına kavuşmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?