TC pasaportu hiç bu kadar örselenmemişti

Gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü TV bugün yayınlanan “Ebru Baki ile Para Politika” programında vize problemlerine değindi. Deniz Zeyrek şunları söyledi:

İSTANBUL - Gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü TV bugün yayınlanan “Ebru Baki ile Para Politika” programında vize problemlerine değindi. Deniz Zeyrek şunları söyledi:
“30 yıldır bu mesleği yapıyorum. 120'den fazla ülkeye gittim, dış haberler muhabirliği yaptım. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu hiç bu kadar böyle yapılmamıştı. Örselenmiş eti. Vize başvurusunda bulunuyorum. Dün form dolduruyorum. Baba annemin bilgilerini soruyor, ilk defa karşılaşıyorum böyle bir durumla. Yani. Niye sizce? Niye soruyorlar? Ya benim babamın annemin bilgilerini niye sorar başka bir ülke vize alırken? Otuz senedir sürekli vize alan bir gazeteciyim. Dış haberlerde çalıştığım için hep seyahat ettim ilk defa böyle bir şeyle. Çünkü vizeyi veren makam benim Türkiye Cumhuriyetinde doğup gerçek bir Türk vatandaşı olup olmadığımı merak ediyor. Yani Suriye'den, Afganistan'dan, şuradan buradan gelip de Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu satın alıp e-devlete girip ismini bir Türk ismine çevirmiş biri olup olmadığımı görmek istiyor. Şu an düştüğümüz hale bakar mısınız?”

Manşetler

26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak