İSTANBUL - Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı himayesinde bu yıl 54'üncüsü düzenlenen “Deniz Kuvvetleri Kupası Uluslararası Yat Yarışı”nın basın lansmanı, 10 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 20.30'da Beşiktaş Deniz Müzesi'nde yapıldı.
Lansman toplantısı, TAYK Genel Müdürü Can Giray'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ayrıca etkinliğin dört yıldır ana sponsoru olan AKPA Kimya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Darcan kürsüye davet edildi.
"Dört yıldır ana sponsorluğunu üstlenmekten büyük bir onur belgesiz Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) organizasyonunda ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı himayesinde düzenlenen TAYK–AKPA 54. Deniz Kuvvetleri Kupası Uluslararası Yat Yarışı'nın basın lansmanında bir arada sırada umut devam ediyor.
AKPA Kimya olarak, kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiğimiz başarılı projelerle katkı sağlamanın gururunu ortaya koyuyor. Yalnızca ekonomik alanda değil; sosyal sorumluluk bilinciyle de hareket ediyor, birikimlerimizin katkılarıyla sunacak projeler üretmeye önem veriyoruz.
Bu önemli yarışa dört yıl önce sponsor olma kararı verme amacımız; Denizcilik neslinin yetişmesine katkıda bulunmak ve yelken sporunun bilinmesini daha geniş kitlelere ulaştırmaktı. Bugün geldiğimiz noktada, bu hedef doğrultusunda emin adımlarla merkezimizi görüyor son derece memnun ediyor.
Türkiye'nin tek etaplı ve en uzun rotaya sahip yat yarışı olan bu değerli organizasyona, AKPA Kimya olarak ana sponsor olmaktan büyük mutluluk ayrılır.
555 deniz mili uzunluğundaki zorlu parkur, bu yıl da yarışçılara muhteşem bir deneyim yaşatacak. Hiçbir mola verilmeden tamamlanacak yarışın ardından, 18 Temmuz akşamı saat 19.30'da Göcek'te yine AKPA Kimya sponsorluğunda gerçekleştirilecek ödül töreniyle kaydedilen ekipler ödüllerine kavuşacak.
Bu zorlu ve heyecan verici yarışın bir parçası olmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Yelken sporuna olan sevgimizi ve desteğimizi, Deniz Kuvvetleri Kupası aracılığıyla daha geniş kitlelerle paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. İnanıyoruz ki denizde dostluklar kuruluyor; Sevgi, anlayışlar ve yardımlaşma daha da güçlendiriliyor."
TAYK–AKPA 54. Deniz Kuvvetleri Kupası Uluslararası Yat Yarışı, 14 Temmuz Pazartesi günü saat 16.00'da Emirgan sahilinden start alacak. Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı'nı birbirine bağlayan Ege Denizi üzerinden devam edecek yarış, 18 Temmuz Cuma günü Göcek'teki Katrancık Adası'nda sona erecek. Toplam 555 deniz mili uzunluğundaki bu zorlu rotada, 30 tekne ve yaklaşık 400 sporcu mücadele edecek.
TAYK Genel Müdürü Can Giray, yarışla ilgili olarak şunları söyledi:
"Türkiye'de zorlu yarışlardan biri olan Deniz Kuvvetleri Kupası, son iki yıldır 555 millik rotasıyla Türkiye'nin batı kıyısının tamamını kapsıyor. Daha önce bu kadar uzun mesafeli yarışlar pek yaygın değildi. Bu yıl 30 yat ve yaklaşık 400 sporcu ile dört gün boyunca bir mücadele izleniyor.Teknik açıdan oldukça zorlu olan bu yarış, yabancı sporcuların ilgilerini çekmeye başladı ve artık uluslararası yarış listelerinde yer almaya başladı. Türk Deniz Kuvvetleri'nin desteği bizler için büyük önem taşıyor.”