MUĞLA- Muğla'nın Bodrum ilçesindeki antik Myndos kentinin harabelerinin üzerine kurulu Gümüşlük beldesine yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.
Yerli ve yabancı turistler 3500 yıllık Kral Yolu'ndan geçerek Gümüşlük sahilinden 100 metre açıktaki Tavşan Adası'na ulaşıyor.
Yürüyerek geçilebilen tek ada olan tavşanlarıyla ünlü Tavşan Adası'nı Son üç günde yaklaşık 4 bin turistin gezdiği bildirildi.
Bodrum'un en batı ucunda ve Myndos antik kentinin harabeleri üzerine kurulu olan Gümüşlük beldesi yaz sezonunun sona ermesine rağmen hareketliliğini yitirmedi.
3500 yıllık antik kalıntıları ve Tavşan Adası ile ünlü belde yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor.
Halikarnassos Kralı Mousolos'un yaptırdığı Kral Yolu'ndan diz seviyesindeki suda 100 metre yürünerek ulaşılan Tavşan Adası'nı sadece son üç gün içerisinde 4 bin turistin gezdiği açıklandı.
Jet Air, Tantur ve Arke Turizm'in yanı sıra çeşitli seyahat acenteleriyle Gümüşlük'e gelen Alman, Hollandalı ve Belçikalı turistler, tarihi adaya geçip denize girdi, tavşanları sevdi, yem verdi.
Adaya geçemeyen bazı turistler, tavşanları dürbünle izledi.
Bodrum'a 18 kilometre uzaklıktaki Gümüşlük beldesinde yer alan ve yürüyerek geçilebilen tek ada olma özelliği taşıyan Tavşan Adası'na günübirlik tur tekneleri ile özel yatlar da demirledi.
I. derece arkeolojik ve doğal SİT alanı olan Tavşan Adası'nda binlerce turist bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken National Geographic, History Chanel ve Discovery Chanel gibi dünyaca ünlü televizyon kanalları da çekim gerçekleştirdi.
Tavşan Adası'nda sadece bu yıl, yerli ve yabancı 16 TV kanalı 20 ayrı belgesel ve film için çekim gerçekleştirdi.
21 yıldır Gümüşlük'te Turkuaz Galeri'nin işletmeciliğini yürüten Durmuş Bahar "Tarihi ve doğa güzellikleriyle ünlü adamızda gittikçe çoğalan tavşanlar beldenin maskotu haline geldi. Belde esnafı ve halkının desteğiyle adada asırlardır yaşayan tavşanlar yandan turist yağdırırken turizm sezonunun sonunda yaşanan canlılık esnafın yüzünü güldürdü," dedi.
Tarihi Tavşan Adası'na son yıllarda olan ilginin görülmemiş şekilde arttığını, adayı gezen yerli-yabancı turist sayısının yılda 500 bine ulaştığını belirten Gümüşlük Belediye Belediye Başkanı Mehmet Ülküm ise "Karya Krallığı'nın en önemli ticaret merkezlerinin başında gelen antik Myndos kentindeki Tavşan Adası'na yıllardır tek bir çivi çaktırmadık ve günümüze kadar doğal ve tarihi güzellikleri ile korumayı başardık. Adadaki yüze yakın tavşana turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor. Doğal ve tarihi güzelliklerle iç içe olan adadaki tavşanları korumak ve sayılarını artırmak için esnaf da büyük çaba sarfediyor," şeklinde konuştu.
Manşetler
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı