ANKARA - Havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Emerging Markets Airport Awards (EMAA) TAV Havalimanları"nı üç dalda ödüllendirdi. TAV Havalimanları En iyi havalimanı işletmecisi seçilirken, TAV Havalimanları"nın işlettiği Gürcistan"ın Tiflis ve Tunus"un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanları da kendi bölgelerinin en iyileri olarak belirlendi.
TAV"dan yapılan açıklamaya göre, Dubai"de gerçekleştirilen Emerging Markets Airport Awards-Gelişen Piyasalar Havalimanı Ödülleri kapsamında TAV Havalimanları En iyi havalimanı işletmecisi seçildi. EMAA"da ayrıca TAV Havalimanları Holding"e bağlı olarak işletilen Gürcistan"ın Tiflis Uluslararası Havalimanı, Rusya, Kafkaslar, Doğu Avrupa ve Baltık Ülkeleri havalimanlarının yarıştığı kategoride en iyi seçildi. Tunus"ta TAV Havalimanları tarafından işletilen Monastir Habib Bourguiba Havalimanı da Afrika havalimanlarını geride bırakarak en iyi unvanını aldı.
-10 HAVALİMANI İŞLETİYORUZ-
TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, şöyle devam etti:
Kuruluşumuzun 10. yılını kutladığımız 2010"da Türkiye, Gürcistan, Tunus ve Makedonya"da 10 havalimanı işletiyoruz. İşlettiğimiz havalimanları ile gelişen havacılık endüstrisinin nabzını tutan EMAA"da "En iyi havalimanı işletmecisi" seçilmek bizi gururlandırdı. Ayrıca Gürcistan ve Tunus"ta işlettiğimiz havalimanlarının gelişmekte olan pazarların "en iyileri" olarak seçilmeleri bizim için oldukça önemli. Çünkü TAV Havalimanları olarak gelişmekte olan pazarlara çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu ödüller, TAV çalışanlarını motive ediyor.
-42 MİLYONU AŞKIN YOLCUYU AĞIRLADIK-
Şener, TAV Havalimanları olarak elde edilen uluslararası başarılara dikkati çekerek, Türkiye"den sonra Tunus ve Gürcistan havalimanları işletmeleriyle ödüle layık görülmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Şener, Geçtiğimiz yıl 42 milyonu aşkın yolcuyu terminallerimizde ağırladık. 2010 yılının ilk çeyreğinde ise işlettiğimiz havalimanlarındaki yolcu sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 arttırmış bulunuyoruz dedi
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri