BİTLİS -Bitlis'in Tatvan ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, Bitlis'in tarihi dokusunun korunması için çalışmalar başlattıklarını belirterek, ilçelerinde bulunan tarihi eserlerin turizme kazandırılması için hazırladıkları projeleri hayata geçireceklerini söyledi.
Başkan Peker, Bitlis ve ilçelerdeki belediye başkanlarıyla beraber Ankara'ya giderek önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ardından da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü de ziyaret ettiklerini ve Bitlis'in tarihi dokusunun korunması için yetkilileri bilgilendirdiklerini kaydetti.
Ahlat'ta bulunan Selçuklu dönemine ait tarihi eserleri turizme kazandırma projelerini hayata geçireceklerini kaydeden Peker, "Ziyaret programında Ulaştırma Bakanı'mızla da görüştük. Özellikle kara yolları üzerinde durduk. Devlet Demir Yolları'ndan Kültür Mahallesi'ndeki köprünün yeniden inşa edilmesini talep ettik. Yağışlarla nemrutun zirvesinden aşağı doğru gelen su taşkınlıkları hem yollarımızı hem de alt yapımıza zarar vermektedir. Bunun önlenmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilerinden destek istedik." dedi.