Taş evler turizme hizmet için restore ediliyor

Manavgat Sarılar Mahallesi'nde yıkılmayan yüz tutmuş tâş evleri aslına ve orijinal dokusuna uygun olarak restore ettiklerini söyledi

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Antalya'nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi'nde bir asırlık ve 150 yıllık taş evler aslına uygun restore ettirilerek turizme kazandırılıyor. İki yıl önce meydana gelen ve 12 gün süren Manavgat Orman yangınında Sarılar Mahallesi'nde bulunan bazı taş evlerin çatıları yanarak zarar görmüştü. Manavgat Sarılarda Emlak Danışmanlığı ve AKRA İnşaat Müteahhit Mehmet Kara, Sarılar Mahallesi'nde mülkiyet sahiplerinin eskimiş,yıpranmış ve yıkılmayan yüz tutmuş tâş evleri aslına ve orijinal dokusuna uygun olarak restore ettiklerini söyledi.

Kendisininde doğma büyüme Sarılar Mahallesinden olduğunu söyleyen müteahhit Mehmet Kara ",Tarihi bir asrı geçen Sarılar Taş evlerinin özelliğinin yazın serin kışın sıcak olması. Taş evlerin tarihi estetik dokusunun Osmanlı dönemi Cumbalı evleri ile örtüştüğü. Restore edilen evlerin bir kısmının turizm amaçlı bir kısmının ise Ata yadigarı yapıları korumak. Restore edilen tâş evler Butik Otele hizmet verecek şekilde restore ediliyor"dedi.

Manşetler

50'li yaşlarda yapılabilecek en iyi 10 gezi
OYAK, köprü ve otoyol özelleştirmelerine talip
Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!