Tarık Akan'la Sümer Tilmaç'in isimleri Manavga'ta yaşıyor

Türk sinemasının iki usta oyuncusunun isimleri Antalya Manavgat Belediyesi tarafından biri tiyatro salonu ile parkta  yaşatılıyor. 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ANTALYA, Hayatlarını kaybeden Türk sinemasının iki usta oyuncusunun isimleri Antalya Manavgat Belediyesi tarafından biri tiyatro salonu ile parkta  yaşatılıyor. 

Manavgat Belediyesi 50 yılını tiyatro ve Türk sinemasına veren Sümer Tilmaç'ın ismini İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde bulunan bir tiyatro salonuna Sümer Tilmaç Tiyatro Salonu ismi verildi.

Belediye şehrin gözde mekanlarında yaptığı bir parkada Tarık Akan Parkı ismini verdi. Belediye parka ayrıca Tarık Akan'ın özgeçmişi ve filmlerinin hangi tarihte çekildiğive hangi film festivallerine katıldığı, festivallerde  aldığı ödüllerle ilgili bilgilendirme levhası koydu. 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Türk sinemasına büyük emekleri olan 2 usta oyuncunun ismini Manavgat'ta yaşatmaktan onur duyduklarını söyledi. Sözen, ''Yeşilçam'ın 2 usta oyuncusu Sümer Tilmaç ile Tarık Akan'ı erken yaşta kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bizde 2 değerin ismini 2 yere vererek gelecek nesillerin tanıması için ismini ölümsüzleştirmek istedik. 'dedi.

Sümer Tilmaç, Serik Karadayı'da Sümer Tilmaç Çiftliliği'ni bıraktıktan sonra 2 yıl Manavgat'ta yaşamıştı.

Tarık Akan  da 10 yıl önce Rutkay Aziz ile birlikte Manavgat Belediyesi'nin yaptırdığı Nazım Hikmet Parkı'nın açılışınI Yapmıştı.

Manşetler

Körfez turizmini ‘Birleşik Turist Vizesi’ artıracak
Adonis.com 20’inci yılını ATM 2024’te kutladı
Dubai ATM 2024'ü Dubai Emiri Raşid el-Mektum açtı
 BAE pazarı 2026'ya kadar 7 milyar doları aşacak
Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi iflas etti
Havayolu endüstrisi, ATM Dubai 2024'te ürünlerini sergiliyor
Manavgat: 8 milyar 64 milyon TL vergi tahsilatı ile 52 ili geçti
Fransız turistler Antalya'ya kültür için geliyor
400 yıllık Tekeli Mehmet Paşa Cami turistleri hayran bırakıyor
2024 yılında Türkiye'ye 350 bin Çinli turist bekleniyor!