Tarihi Kapalıçarşı ve Mısırçarşısı koronavirüsten kapatıldı

İstanbul'da tarihi Kapalıçarşı ve Mısırcçarşısı koronavirüs önlemleri kapsamında geçici olarak kapatıldı. 

İSTANBUL- İstanbul Valiliği kararında, Kapalıçarşı ve Mısırçarşı'nın korona virüs önlemleri nedeniyle bir süreliğine kapatıldığı belirtildi.Kapatma kararının, koronavirüs önlemleri kapsamında alındığı kaydedildi. Valilik açıklamasında, karardan önce döviz büfeleri ve tatlı satış noktaları dışında mağazaların yüzde 90'nın kapalı olduğuna dikkat çekildi.
559 yıllık çarşıda 2 bin 486 dükkan, 18 han yer alıyor, 30 bin kişi çalışıyor. Kapalıçarşı, yılda yaklaşık 45 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.  

Mısır Çarşısı
Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından, "Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını kapsamında yönetim kurulumuzun aldığı tedbirler doğrultusunda Mısır Çarşımızın geçici bir süre kapalı kalması kararı alınmıştır." yazıları çarşının kapılarına asıldı.

Manşetler

Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I
CMT 2026'nın turizm kahramanları ödüllendirildi