Tarihi Kaleiçi Slovenya da tanıtıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2021’de Kaleiçi Oldtown Festivali’ne katılan Slovenya’nın üçüncü büyük şehri Kranj’ın Belediye Başkanı Matjaz Rakovec’in davetiyle ‘Kranj Uluslararası Bağlantı Günü’ne katıldı

Abdurrahman Büyükkeskin
Muratpaşa/Antalya -
Slovenya’nın iyi korunmuş ortaçağ şehirlerinden Kranj’ın Belediye Başkanı Matjaz Rakovec, 2021’de katıldığı Kaleiçi Old Town Festivali’nin ardından turist olarak Antalya’ya geldiğini söyledi. Rakovec, “Festival, Antalya ve Türkiye ile tanışmama vesile oldu” dedi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 2021’de Kaleiçi Oldtown Festivali’ne katılan Slovenya’nın üçüncü büyük şehri Kranj’ın Belediye Başkanı Matjaz Rakovec’in davetiyle ‘Kranj Uluslararası Bağlantı Günü’ne katıldı. Ülkenin iyi korunmuş orta çağ kentlerinden olan Kranj’da Başkan Uysal, sürdürülebilirlik ve akıllı şehir uygulamalarının sunulduğu “Yeşil Düşün, Sürdürülebilir Ol” konferansında bir sunum yaptı.

Nobel Barış Ödüllü klimatolog Lucka Kajfez Bogataj’ın da konuşmacı olduğu konferansta Başkan Uysal, Çevreci Komşu Kart projesi, bu yıl 8’incisi düzenlenecek Kaleiçi Oldtown Festivali ve belediyenin sürdürülebilir yeşil politikaları üzerine sunum yaptı.

Başkan Uysal, Kranj Uluslararası Bağlantı Gününde ev sahibi şehir belediye başkanına Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nce yapılan bir Kaleiçi evi çalışması hediye etti. Rakovec, 2021’de Kaleiçi Old Town Festivali’ne belediye başkanı olarak katıldığını belirterek, “Festival, Antalya ve Türkiye ile tanışmama vesile oldu. Geçtiğimiz yıl tatilimi Antalya’da geçirmeye karar verdim. Şehrinizin ve özellikle Kaleiçi’ne tanıtımında çok önemli rol oynayan bu festivale katılmaktan onur duymuştum. Bu yıl ki festivale de Kranj şehrini temsilen bir heyet katılacak” diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 8’incisini düzenleyeceği Kaleiçi Old Town Festivali, 12-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Festival, 8 yıl içinde Kaleiçi gibi yaşayan antik kentlere sahip şehirler arasında bir ağa dönüştü. Festival, yeni kardeş şehirler ortaya çıkarırken Antalya’ya yeni turizm pazarları da oluşturdu. Slovenya Kranj’ın ardından İtalya’dan Gradara ve Sicilya, Hindistan’dan Karaçi, Slovakya’dan Levoca’dan turistler de festival dışında kente geldi.

Manşetler

Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!