SWISS ilk filosuna ilk A321neo’yu kattı

İsviçre’nin bayrak taşıyıcı havayolu SWISS Airbus’tan ilk A321neo model uçağını teslim aldı.

ZÜRİH, SWISS ilk A321neo’sunu Airbus’ın Almanya’daki tesislerinde teslim aldı. Uçak havayolunun merkezi Zürih Havalimanı’na götürüldü. İsviçre’nin bayrak taşıyıcı havayolu SWISS Airbus’tan ilk A321neo model uçağını teslim aldı.

Şirket filosuna yeni kattığı HB-JPA tescilli uçağa 100 kişinin yaşadığı İsviçre Alplerinin bir köyü olan Stoos ismini verdi. Lucerne ve Zürih gölleri arasında bulunan Stoos, Schwyz bölgesine bağlı bir beldedir.

Havayolu son beş yıldır filo gençleştirme planlaması yapıyor. Korona virüs pandemisi döneminde neredeyse tüm uçakları yerde yatan havayolu filo planlamasına devam ediyor.

SWISS filosunda 20 yaşın üzerinde olan A320 ve A321 filosunu kademeli olarak A320neo ve A321neo uçaklarıyla yenilemeyi düşünüyor.

Filoda şu an 2 adet A320neo ve 1 adet A321neo uçakları bulunuyor. Havayolunun mevcut siparişlerinde ise 15 adet A320neo, 7 adet A321neo model yeni nesil, az yakıt tüketen uçaklar yer alıyor.

Manşetler

FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu
Dünyada 38 milyonu aşkın kruvaziyer yolcusu bekleniyor.I