Suudilerden Trabzon'a otel

Suudi otel yatırımı grubu Al Rubeaan Group Trabzon’da Özel İdare’nin otel ihalesini kazandı, 25-30 milyon dolarlık yatırım yapacak.

TRABZON - Suudi otel yatırımı grubu Al Rubeaan Group Trabzon’da Özel İdare’nin açtığı otel ihalesini kazandı. Özel İdare mülkiyetindeki 16 dönümlük alanda yapılacak otel için irtifak hakkı tesisi ve kullanma izni kararı alındı.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, otel yapımı için verilen teklifleri inceleyen komisyonun kararını açıkladığını belirterek, ''Komisyon teklif veren iki şirketin öz kaynakları, taahhüt ettikleri istihdam sayıları ve yatırım tutarlarında en yükseği 100 üzerinden değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda Keleşoğlu Şirketi ve Trabzon Genç İşadamları Derneği ortaklığının puanı 234.20, Al-Rubeaan Group Otelciliği'nin puanı da 294.98 olarak tespit edildi'' dedi.
Komisyonun kararının onaylanmak üzere İl Genel Meclisine gönderildiğini ifade eden Kızılcık, ''İhaleyi alan Suudi şirket, bu konuda çok tecrübeli. Şirketin sahibi ve yetkilileri ihale öncesi Trabzon'a iki kez gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra da bu yatırımı yapmaya karar verdi. İlimize son yıllarda özellikle Arap turistlerin büyük ilgisi vardı. Yapılması planlanan otelle bu ilginin artarak devam edeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.
Otel inşaatı ile Trabzon'a çok önemli miktarda yabancı sermaye girişinin sağlanacağını dile getiren Kızılcık, şunları kaydetti:
''Otelin yaklaşık 25-30 milyon dolara mal olması planlanıyor. Bu miktar daha da artabilir. Ayrıca, otelde en az 270 kişi istihdam edilecek. Bu da Trabzon'un istihdam sorununa katkıda bulunabilir. Ayrıca, şirket, Cidde'den Trabzon'a carter seferleri yapılmayı planlıyor. Bu seferlerle Trabzon'a gelecek turist sayısında çok önemli artışlar yaşanabilecek.''
 

Manşetler

Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı