CİDDE- Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi, ülkenin hava sahasını Körfezli havayollarına açmayı planlıyor. Sözcü Halid El Haybari, Körfez merkezli havayollarına ülkede iç hat hizmetine başlama izni vermeyi ciddi olarak düşündüklerini söyledi.
Uzmanlar, Suudi Arabistan'ın bu kararı vermesinin birden fazla nedeni olduğunu belirtiyor. En önemlisinin ise krallıktaki havayollarının kendi hükümetleri tarafından tam desteklenen Körfezli havayolları ile rekabet edebilecek seviyede olmaması gösteriliyor.
Suudi Haber Ajansı'nın haberine göre, ülkenin hava sahasının açılması ile iç hat taşımacılık hizmetlerinde iyileşme ve sosyal ve ekonomik kalkınmada hızlanma görülecek. Üst düzey yetkililerin konu üzerinde farklı yönleriyle çalıştıkları ve yeni gelişmenin hem vatandaş hem yabancı çalışanların faydasına olacağı belirtildi.
Bunun yanısıra savunma ve havacılık yardımcı bakanı Prens Fahd Bin Abdullah, kendilerine Körfez havayolları tarafından ülkedeki iç hat hizmetlerine yönelik herhangi bir başvuru gelmediğini ifade etti. Yetkili, krallıktaki iç hat sektörünün bölgedeki bazı ülkelere kıyasla daha cazip, fiyatların istikrarlı ve Sudan ve Yemen gibi ülkelerden de daha ucuz olduğunu vurguladı.
Kaynaklara göre, Arap dünyasının en büyük ekonomisine sahip Suudi Arabistan'daki havacılık sektörü, Ortadoğu'daki sektörün yüzde 29'unu oluşturuyor
Manşetler
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı