Sunexpress küçülmeye başladı

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 5 uçakla operasyon yapan Sunexpress Havayolları, Sabiha Gökçen ofisini kapatma kararı aldı.

İSTANBUL- Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 5 uçakla operasyon yapan Sunexpress Havayolları, Sabiha Gökçen ofisini kapatma kararı aldı. Bu sürpriz kararın gerekçesi neydi, çalışanlara tazminat teklif edildi.
THY ile Lufthansa ortaklığındaki Sunexpress Havayolları, Sabiha Gökçen Havalimanı ofisini kapatma kararı aldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 5 uçakla tarifeli iç hat seferleri yapan Sunexpress, önümüzdeki yaz aylarından itibaren buradaki uçak sayısını 2’ye düşürme kararı aldı.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda küçülme kararı alan Sunexpress, buradaki ofisini de kapattı. İstanbul ofisinde çalışan personeller Antalya’daki merkeze çağırıldı. Şirketin teklifini kabul etmeyen 12 kadar çalışan ile tazminatlar verilerek yolların ayrılmasına karar verildi.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki operasyonunu 2013 yaz sezonunda iki uçakla sürdürecek olan Sunexpress Havayolları’nın, İstanbul ofisini kapatma kararının altında yüksek kira giderinin olduğu da kaydedildi. Antalya’da Haziran ayında hizmete açtığı yeni genel müdürlük binası çatısı altında bütün çalışanlarını toplama kararı alan şirketin, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ofise de yüksek kira ödediği ve bu yüzden ofisin kapatılmasından sonra Kurtköy bölgesinde havalimanı dışında bir ofis kiralayacağı bildirildi.
Havalimanındaki yüksek kira ücretlerinden şikayet eden bir Sunexpress yetkilisi, “ Sabiha Gökçen Havalimanı’nda küçülmeye gidiyoruz. Önümüzdeki yaz sezonundan itibaren bazı noktalara uçuşlarımızı iptal etti. Böyle olunca İstanbul’da idari personel ihtiyacımız da kalmadı. Havaalanında kira bedelleri çok yüksek. Şehir içinde bir ofis tutarak sadece uçucu ve teknik ekiplerin kullanımı için hazırlayacağız. Diğer çalışanlar ya Antalya’daki genel merkezimizde çalışmaya devam edecekler ya da tazminatları verilerek şirketle yollarını ayıracaklar” dedi.
Sunexpress Havayolları’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki 5 uçağından ikisini yaz sezonunda İzmir’e, birini de Antalya’ya konuşlandıracağı öğrenildi.

Airporthaber.com

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?