Sun Princess gemisine korona virus korkusundan protesto

Sun Princess yolcu gemisi, coronavirüs endişesiyle Réunion adasına yanaştığında şiddetli protestolarla karşılaştı.

REUNION - Princess Cruises tarafından işletilen bir gemi olan Sun Princess, Réunion Adası'na yanaşınca şiddetli protestolarla karşılandı. Agence France-Presse (AFP), protestocuların limanı adayı ziyaret etmek için terk etmek isteyen yolcular için sağlık kontrolü talep ettiklerini bildirdi.

Sun Princess, bir limandan daha önce çevrilmişti. Madagaskar yetkililerinin, geminin Tayland'daki önceki durağı arasında düzinelerce ölümlü COVID-19 vakası ve bir ölüm kaydeden tam 14 gün geçmediği bildirildi.

Madagaskar'ın hemen doğusunda yer alan bir Fransız bölgesi olan Réunion'daki protestocular da endişelendiklerini söylediler. “Elbette turistlerin gelişine karşı değiliz, ekonomimizin gelişmesi için gerekli. Sadece koronavirüsün yayılma riski olmadığından emin olmak istiyoruz, ”diyor,

Protestolara rağmen, Réunion'daki durak sırasında yüzlerce yolcunun gemiden iniş yaptığı bildirildi.

Gösterilere rağmen, yüzlerce yolcu geminin Réunion'daki mola sırasında iniş yaptı, ancak güvenlik endişeleri nedeniyle günün ilerleyen saatlerinde geri döndüklerini bildirdi.

Çoğu Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen yaklaşık 2.000 yolcu taşıyan geminin, Réunion'dan planlanan kalkışından bir gün önce Pazar akşamı Mauritius'a ayrıldığı bildirildi. Ancak Herald'a göre Mauritius'un da Sun Princess’in rıhtım iznini reddettiği bildirildi.

Manşetler

Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor
THY, 2027’de Liverpool’un formasında sahaya çıkacak
Royal Caribbean'ın Baş Köpek Subayı "Dolly"