SULTANHİSAR - Sultanhisar ilçesi, 28 Kasım 2011 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yaparak sahip olduğu “Nysa Antik Kent” sayesinde Devlet Planlama Teşkilatı tarafından her yıl yeni eklenen belediyelerle yeniden ilan edilen “Turizm Öncelikli Belediye” kapsamına alındı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca “Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bütçesinde yer alan Mahalli İdarelere Yapılacak Yardımlar Ödeneğinin Kullanım Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında Turizm Öncelikli Yöre Belediyelerine (Belediye alanı ve Mücavir alan içinde Altyapı, Yol, Tretuvar, Meydan, Park, Çocuk Bahçesi, Açık Pazar Yeri, Yeşil Alan, Tarihi ve Turistik Eserler ile Anıt Çevrelerinin açılması ve Belediye Hizmetlerine ait Yapılar) katkı mahiyetinde yardımlar yapılmaktadır.
2011 yılında, 124 belediye İmar uygulamaları nedeniyle Turizm Düzenleme ve kamulaştırma ödeneği aldığı, 2012 yılında ise toplam 230 belediyenin “Bakanlık Makamı Onayı ile Turizm Öncelikli Yöre Belediyeleri” kapsamında yer aldığı öğrenildi.
Sultanhisar ilçesinin, artık turizm öncelikli yöre belediyesi olarak turizm faaliyetlerini geliştirmesi için daha fazla maddi destek alarak ilçenin daha hızlı gelişeceğini belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, bu kararın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Nysa Antik Kenti’nin kazı programı için Ankara’da çeşitli temaslarda da bulunan Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “Sultanhisar tarım ve jeotermal şehri olmanın yanında aynı zamanda önemli bir kültür ve turizm şehridir. İlçemizin turizmden de hak ettiği değeri kazanması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Manşetler
Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti