Sultanahmet Köftecisi Bakü’de

94 yıllık lezzetini dünya markasına dönüştürmeyi hedefleyen Tarihi Sultanahmet Köftecisi, ilk yurt dışı şubesini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtı

BAKÜ - Et, ekmek, soğan ve tuzun mütevazı birleşimiyle 94 yıl önce keşfettiği lezzetini dünya markasına dönüştürmeyi amaçlayan Tarihi Sultanahmet Köftecisi, ilk yurt dışı şubesini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açtı.
Mehmet A. Alizade sokağında, Fransa Büyükelçiliği’nin yanındaki Bakü Şubesi’nin açılışını, Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak sahibi Timur Tezçakın ile markanın Azerbaycan masterfranchise temsilcisi BabylonGroup’unyöneticileri yaptı.
Açılışta, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Tarihi Sultanahmet Köftecisi’nin ortakları Murat Koçyiğit ve Sinan Tezçakın ile 3. kuşak sahibi Mehmet Tezçakın da hazır bulundu.



SEKTÖRÜNÜN EN ÇOK TANINAN MARKASI
Sultanahmet Köftecisi’nin 3. kuşak sahibi Mehmet Tezçakın, açılışta yaptığı konuşmada, dedeleri Mehmet Seracattin Efendi’nin 94 yıl önce açtığı küçücük dükkânla temellerini attığı işletmenin, bugün sektörünün en çok tanınan markası haline geldiğini söyledi.
Tezçakın, “Dedemiz Mehmet Seracettin Efendi, 94 yıl önce Sultanahmet'teki küçük dükkânını açarken sadece ailemizin 4 kuşağını değil, Türkiye'nin mutfak kültürünü de etkileyecek bir karar verdiğini biliyor muydu emin değiliz. Ama emin olduğumuz bir şey var: sadece İstanbullular için değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir köşesinden yolu İstanbul'a düşenler için köfte artık ‘Sultanahmet Köftesi’. Bu lezzeti, sunumuyla yurt ve dünya geneline yaymak hedefindeyiz” dedi.

YENİ ŞUBELER AÇACAĞIZ
İşletmenin, franchise yöntemiyle bir süre önce yurt içinde başlattığı şubeleşme çalışmalarını yurt dışına taşıdığını anlatan Tezçakın, şöyle devam etti:
‘’Yurt içinde şube sayımız 11’e ulaştı, yıl sonuna kadar 9 şube daha açmayı planlıyoruz. Bakü ise yurt dışı hedeflerimizin sadece ilk adımı. Diğer Türk cumhuriyetlerinden de yoğun talep alıyoruz. Kısa süre içinde buralarda da yeni şubeler açacağız. Bu ay sonunda ABD’den davet aldık. ABD de büyüme hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ardından Kanada, Almanya, Hollanda, Dubai, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Irak’ta da şubeler açmayı planlıyoruz. Tarihi Sultanahmet Köftecisi, birkaç yıl içinde en az 4 kıtada onlarca şubesi olan uluslararası bir marka haline gelecek.’’

TAKLİTLERE KARŞI HUKUK MÜCADELESİ-
Mehmet Tezçakın, Tarihi Sultanahmet Köftecisinin taklitlerine karşı hukuk mücadelesi başlattığını, bugüne kadar açtıkları davaların lehlerine sonuçlandığını, markalarını taklit eden işletmelerin birer birer kapandığını bildirdi.

NÜMİSMATLAR BİR ARAYA GELDİ
Tarihi Sultanahmet KöftecisiBakü Şubesi’nin açılışında Azeri nümismatlar da (para koleksiyoncusu) bir araya geldi. Türkiye’nin en önemli Osmanlı Kağıt Paraları Koleksiyonu’nu elinde bulunduran Sultanahmet Köftecisi’nin 3. kuşak sahibi nümismat Mehmet Tezçakın’ın açılışa davet ettiği Azeri nümismatlara, köfte, piyaz, turşu ve irmik helvasından oluşan geleneksel menü ikram edildi.

Manşetler

IATA, Venezuela’dan uçuş izinlerini geri vermesini istedi
11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!