LONDRA - Fransız ressam Paul Signac'ın Süleymaniye tablosu, Londra'daki ünlü müzayede evi Sotheby's'te 1 milyon 385 bin 250 sterlin gibi rekor bir fiyata alıcı buldu.
Dünyaca ünlü neo-izlenimci Fransız ressam Paul Signac'ın 1907 tarihli Altın Boynuz- Haliç manzaralı klasik tablosunun, adı saklı tutulan uluslararası bir koleksiyoncu tarafından satın alındığı bildirildi. Empresyonist ve Modern Sanat Müzayedesi'nin en pahalı ve çarpıcı parçası olan Süleymaniye tablosu, müzayedeye katalogunun 15 numaralı parçası olarak çıktı. Eser, açık artırmaya telefon ile katılan bir sanatsever tarafından global ekonomik krizin etkilerine rağmen son yılların en yüksek fiyatıyla satın alındı.
Tuval üzerine yağlıboya ile ressama özgü 'puantilist' tekniği kullanılarak yapılan yağlı boya tablo, 46,5 santime 55 santim ölçülerinde. Bu satıştan evvel 10 kez daha el değiştiren eserin ilk sahibi 1907 Ekim ayında Bernheim-Jeune isimli bir sanatsever olmuştu.
Zamanın Osmanlı başkenti İstanbul'a 1907 yılında yine ressam olan arkadaşı Henri Person ile birlikte gelen ünlü ressam Signac'ın, masalsı ve mistik olarak nitelendirdiği şehre ait birçok sulu ve yağlı boya çalışması bulunuyor. Ressamın en ünlü çalışmalarından birisi olan "Süleymaniye" tablosu, pembeye çalan Osmanlı evleri ve günbatımının deniz ve balıkçılarla oluşturduğu çelişkinin çarpıcı bir şekilde tuvale yansıması, bu tabloyu sanatçının diğer eserlerinden farklı kılıyor.
PICASSO SİLAHŞÖR TABLOSU 11.5 MİLYON DOLARA SATILDI
Ünlü ressam Pablo Picasso'ya ait bir tablo Sotheby's Müzayede Evi'nde rekor fiyata satıldı.
Picasso'nun 1969 yılında yaptığı yağlı boya çalışmalarından biri olan Silah Kuşanan Silahşör tablosu Sotheby's Müzayede Evi'nde açık artırmaya çıkarıldı. Özel bir koleksiyonun parçası olduğu belirtilen tablonun ismi açıklanmayan yeni sahibi Picasso'nun bu çalışmasına 11.5 milyon dolar verdi.
Öte yandan geçtiğimiz Salı günü Picasso'nun aynı döneme ait benzer bir tablosu da 9.3 milyon dolara alıcı bulmuştu.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?