Şükrü Sözen: Bal ormanlarını yaygınlaştırmalıyız

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Orman yangını yaralarının gönüllü kuruluşların yardımları ile sarılmaya devam ettiğini söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA -
Antalya'nın Manavgat İlçesinde Manavgat Orman yangınında yanan 3 bin 600 arı kovanı sonrası Unvansız Gönüllüler Derneği (UGD) 18 arı yetiştiricisine 360 arı kovanı yardımında bulundu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Orman yangını yaralarının gönüllü kuruluşların yardımları ile sarılmaya devam ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda sanatçı Haluk Levent öncülüğünde AHBABın 'Bir Kümes Bir Hayat Projesi kapsamında köylerde evleri ve ahırları yanan köylülere ahırları yapılarak yaralara çalışılmaya çalışıldığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ''Bilindiği üzere 28 Temmuz'da başlayan ve 12 gün süren orman yangınında yangınlık alandan yerleşim yerlerine sıçrayan Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında 38 köy yangından olumsuz etkilendiğini ve 3 bin 442 evinde yangında yanarak kül oldu. 300 büyükbaş, 2 bin 790 küçükbaş hayvan , 5 bin kanatlı hayvan ile 3 bin 600 arı kovanı yanmıştı. Bölgemiz için arıcılık çok önemli geçim kaynağı, Bölgemizin zengin florası ve endemik bitki çeşitliliği nedeni ile çiçek, çam ve kekik balı üretiminde önemli yere sahip. Bölgemiz Ekolojik turizmi yaygınlaştırma ve sağlıklı gıdaya kavuşmada arıcılığın çok öneme sahip olduğunu inanıyorum. Bu nedenle hem ormanlarımızı korumak hemde insanları doğdukları yerde doyması için ' Bal Ormanı''' sayısını artırmalıyız. Bal ormanları arttırarak organik ürünlerin turizmle buluşturmalıyız. '' dedi.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı