Su altında rekor denemesi

Balıkadam Cem Karabay, "scuba ile sualtında en uzun süre yaşama" alanında dünya rekorunu kırmak için 10 günlük rekor denemesine başladı.

İSTANBUL - Balıkadam Cem Karabay, "scuba ile sualtında en uzun süre yaşama" alanında dünya rekorunu kırmak için 10 gün ve 10 gece boyunca devam edeceği rekor denemesine başladı. 240 saat su altında kalmayı hedefleyen Karabay, yeme-içme, uyuma ve spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarını su altında giderecek.



Beylikdüzü Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Cem Karabay ''sualtında 10 gün 10 gece'' hedefi ile Jerry Hall'un 121, Namık Ekin'in 124 ve David Blane'in 172 saatlik rekorunu kırarak, bu süreyi 240 saate çıkarmak için Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi'nde rekor denemesi için suya dalış yaptı. Alışveriş merkezinin otoparkında özel olarak yaptırılan 15 metrekarelik özel akvaryumda 10 gün, 10 gece sürecek rekor denemesi, düzenlenen törenle başladı. 9 Eylül 2009 tarihine kadar sürecek olan denemede Karabay, yeme-içme, uyuma, spor yapma gibi tüm ihtiyaçlarını su altında giderecek.
İngiltere'den bir Guinness hakeminin de yerinde izleyeceği 10 günlük rekor denemesinde Karabay'ın sırtında bir tüp ve ağzında da regülatör olacak. 4 kameranın yerleştirildiği akvaryumun suyu rekor denemesi sürecince devamlı değiştirilecek. Ortalama 75 dakikada bir dalış tüpü değiştirecek olan Cem Karabay, rekor süresince en az 200 tüp kullanacak. 32 kişilik ekibin 24 saat destek vereceği Cem Karabay için 2 sualtı hekimi, 2 uzman hekim ve bir ambulansta hazır bekletilecek. Cem Karabay'ın, uykuya daldığı
zamanlarda ise 2 kişi nefesini kontrol edecek. Kas erimesini önlemek için sürekli egzersiz yapacak olan Karabay'ın dünya rekoru denemesi akvaryumdaki kameralar sayesinde 24 saat canlı yayınlacak.

Manşetler

İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi
Viking Nil Nehri turlarını yeniden başlattı