Starbucks-McDonald’s macchiato yarışı

Starbucks ile McDonald's arasında yeni bir rekabet başlıyor. Kahve ürünlerini çeşitlendiren McDonald's'ın rekabette nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

İSTANBUL - Starbucks’ın al götür kahve sistemi fast-food dünyasının kurallarını değiştirirken son yıllarda McDonald’s da McCafe konsepti ile bu düzene ayak uydurmak istiyor.

YENİ ÜRÜNLER GELDİ

Business Insider’dan Kate Taylor’ın haberine göre; Firma geçen sene ABD restoranlarında başladığı bir uygulama ile espresso içecek serisi sunmaya başladı. McCafe’lerde satılan karamel macchiato, vanilya cappucino ve americano gibi ürünler de menüye eklendi.

Nomura analisti Mark Kalinowski tarafından 27 McDonald’s restoranında yapılan bir araştırmaya göre sadece iki şube yeni kahvelerin satışının beklentinin üstünde olduğunu söyledi.

7 bayii yeni kahvelerin satışının düşük olduğunu belirtirken, 18’i satışların beklentilere paralel olduğunu ifade etti.

Şube yetkililerin geri dönüşleri şu şekilde oldu:

‘Kahveleri hazırlamak çok zamanımızı alıyor’

‘Kahveleri hazırlamak için pahalı cihazlar aldık. Satışlar bunu karşılamıyor’

‘Kahveleri doğru yapmak eğitim istiyor. Bizde servis şu an yavaş’

Starbucks son yıllarda yavaş servis ve pahalı içecekler sebebiyle eleştirilse de McDonald’s’la rekabette en azından şu an için önde olduğu yorumları yapılıyor.

Manşetler

Otel dolulukları artıyor, ama gelir maliyetin gerisinde
RAMS Global ve Marriott’tan İstanbul ve Gaziantep’e yatırım
Pekin Turizm'in sahibi Emre Pekin 51’ci yılını Prag’ta kutluyor
Sardes ve Bintepe’ye dronla havadan koruma
İDO Ege’de büyümeye devam ediyor
Azerbaycan Turizm, Gebele destinasyonuni tanıttı
Singapore Airlines'tan uçak içine 100'den fazla menu 
Pilot kokpitte dehşet saçtı diğer pilotu bıçakladı
120 ülke mücevher sektörü içinİstanbul’da bir araya geldi
124 üniversite THE 2027 sıralamasına girdi