Spor turizmin geleceğidir

7-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Türkiye etabı tanıtım gösterisi İstanbul’da gerçekleştirildi.

İSTANBUL- Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 7-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenecek olan Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Türkiye etabı tanıtım gösterisi İstanbul’da gerçekleştirildi.

"Spor, Turizmin Geleceğidir" kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen tanıtım organizasyonunda dünyanın önemli şovmenlerinden, sporcu Rafal Pasierbek, İstanbullulara motosikletiyle gösteri yaptı.

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen organizasyona, AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kenan Sofuoğlu, şampiyonanın uzun yılların ardından geçen sene Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, “Türkiye'yi daha iyi tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Milyonlarca insanın takip ettiği bir şampiyonayı ülkemize getirmek önemli bir adım." diye konuştu.

Tanıtım organizasyonunda açıklama yapan ünlü şovmen Rafal Pasierbek ise şunları kaydetti:

"Türkiye'ye daha önce turist olarak gelmiştim ama şu anda burada çok önemli bir yerde bir şov için bulunuyorum. Burada olmak benim için gerçekten büyük bir heyecan. Bu tarihi alanda olmak benim için çok önemli."

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor