Soyunarak protesto ettiler

Brezilya sahillerinde üstsüz “topless” güneşlenmenin yasaklanması üzenine kadınlar üstlerini açarak sahilleri doldurarak basın toplantısı yaptılar

RIO DE JANERIO – Brezilya sahillerinde üstsüz “topless” güneşlenmenin yasaklanması üzenine kadınlar üstlerini açarak sahilleri doldurarak gazetecilerle basın toplantısı yaptılar. "Brezilya sahillerine özgürce güneşlenmek için gelen turistleri kaçırıyorlar. Bu turizme buyuk zarar verir" diyen kadınlar "Memeden neden korkuyorlar" dediler.



Rio sahillerinin üstsüz kadınlarıyla ünlü olduğunu belirtenler “Brezilya’nın turizmini vuruyorlar. Her yıl sahilleri dolduran turistler üstsüz güneşlenmenin keyfini çıkarıyorlar. Bu yasakla turizmde büyük kayıp olacaktır” dediler.





MAÇO KÜLTÜRÜ YASAK GETİRİYOR
Yasağa karşı soyunarak ilk direnen 73 yaşındaki Olga Salon “Meme tehlikeli değildir. Korkmasınlar. Biz kadınlar üstsüz güneşlenebiliriz. Bu yasağı koyanlar maço kültüründen geliyor.
Protestocular arasında bulunan aktris Cristina Floresplajda yarı çıplak fotoğraf çektirirken polis tarafından durduruldu. Brezilyalı sanatçı Lygia Clark ve Hélio Oiticica yarı beline kadar soyunarak eyleme katıldı.


Erkeklerde soyunarak kadınlara destek verdiler









1940’TAN KALAN KANUN
1940’lı yıllarda çıplak denize girenler bir yıl hapis ve para cezası alıyorlardı. Yıllardır unutulan yasanın yeniden hayata geçirilmesine karşı kadınlar ayaklandı. Üstsüz güneşlenmeye karşı soyunan kadınlar Brezilya’nın Ipanema sahilinde getirilen yasa karşı soyunarak saatlerce direndiler.
 

Manşetler

Kappatur'dan %100 vize randevu garantili Avrupa seyahati
Vize başvuruları karaborsa: 'Randevu' 1000 avro"
Antalya'dan Avrupa'ya kesintisiz turizm yolu
Moskovalıların yurt dışı tatil planı yüzde 6'ya geriledi
Pisa Kulesi eğilmesine rağmen neden yıkılmıyor?
Antalya piknikçilerine Topçam ve Sarısu hazırlandı
Karavancılar Konyaaltı Karavan Park’ına akın etti
Demre'de kano su sporu yaygınlaştırılacak!
Turizm çalışanlarını '' ücretsize'' gönderilme riski altında!
Paylaşmanın Birleştiği Kurban Bayramı